Alla inlägg under juli 2009

Av Annika - 19 juli 2009 09:38

När vi hämtade plattorna till badrummet igår så var jag tvungen att smita in i blomsteraffären bredvid. På ett bord utanför stod några kvarvarande Bougainvilleor till halva priset. 49:50. Jag kunde inte låta bli. Det får bära eller brista.


Jag hörde mig för först hur jag skall övervintra den och floristen rekommenderade mig att plantera den i en stor kruka - vilket varit min tanke - och när vintern kommer lyfta över rot/jordklumpen i en större kruka. Den skall isoleras med folie, halm och bark invändigt först, rotklumpen skall täckas över väl med detsamma och ställas på en väderskyddad plas. Helst skall man dra säckväv över hela alltet och ställa den på isolerat underlag. Det skall jag nog klara. Uterummet är ju inte helt inglasat, men nog skall den kunna ge tillräckligt med väder och vindskydd för en övervintrande Bouganvillea. Får säkert över en snutt isolering från golvet så att man kanske till och med kan bygga en isolerad låda att ställa ner den i över vintern.


//Annika

Av Annika - 18 juli 2009 22:56

Här kommer då bilder på rivningen av väggarna i vårt sovrum. I ventilationen hittade vi ett bärnät och musbajs...

Av Annika - 18 juli 2009 21:36

Då kommer här ett gäng bilder från trädgården.


Jag har fotograferat vår älva, betongfatet jag lagt ut som fågelbad bland blommorna. Platsen under fruktträden - vilket är det första projektet -där bärbuskarna skall flyttas fram i solen och en gräsplätt anläggas under träden, så att man får en plats med skugga för varma sommardagar. Där man kan sitta i gungan och läsa, ha en picknick på en filt, få en avskiljd lugn plats för meditation. På bilden har jag hunnit flytta en del av vinbärsbuskarna.


Sedan har jag hittat en plats i trädgården, högt belägen, som har sol stora delar av dagen. Där inbillar jag mig att man skulle kunna sitta med ett glas vin, ljumna sommarkvällar och betrakta solnedgången.  Omgärdad av rosor. Där uppifrån har jag även fotograferat altanen i söderläge, vilken gränsar till gräsplätten som nu är provisoriskt inhägnad.


Av Annika - 18 juli 2009 12:10

Då får kommer här några bilder på rivning av det lilla rummet. På en av bilderna ser man hur fuktangripna reglarna mot golv/yttervägg var. Kan tillägga att i det andra rummet hade regeln murknat så att den föll sönder vid beröring. 


Så det är bara att kontatera att hus byggda på 80-talet, som har plantering eller jord dikt an husgrunden förmodligen ser ut som vårt i reglarna idag. Det sa ju även besiktningsmannen och han om någon borde ju veta. 


Av Annika - 17 juli 2009 11:33

Äntligen! Efter så många besök i olika kakel/klinker butiker så hittade vi till slut ett vi båda kände var helt rätt. Det blir små plattor (10*10 tror jag att de var) i ljust beigegrå, grått och rökgrått, blandat. Plattorna hittade vi på Rock Stile i Mölndal och de ligger inom vår första prisram, vilken var ganska så snäv! Plattorna fanns dessutom inne, så vi hämtar dem imorgon även om vi inte börjar lägga än på  ett tag.


Handfatet, blandaren och bottenventilen kom till dörren med hjälp av DHL. Jag har även fått veta att kommod och byrå står och väntar på DHL på Hisingen. Skall ringa dem på måndag för att få det utkört. Skumt att de inte nämnde det i samma veva som de bokade in utkörning av Hafa-grejerna. Men deras system är väl inte så intellient att de ser att två olika leveranser som ligger skall till samma adress. 


Har fixat mobil-internetuppkoppling med mobiltelefonen, så nu kan vi blogga och surfa från huset. Bilderna jag tagit har hamnat i datorn,så nu kommer det snart bilder! :-)


//Annika

Av Annika - 15 juli 2009 17:00

Jag kan bara konstatera att jag nu lever det liv jag strävat efter.


Jag har ett arbete som ger mig en tillräcklig inkomst och som är utvecklande, givande och stimulerande. Ungen är stor nog att klara sig själv och jag har sällan tider och åtaganden att passa som är hennes. Sambon mår bättre än på länge - trots enstaka humördippar vissa dagar, men vem f-n har inte det. Omges av hundarna. Bor på landet. Har till och med införskaffat den moped jag blev förnekad för drygt 20 år sedan, vilket jag uppenbarligen fortfarande inte klarat av att förlåta min far för. Han har varit död i snart 5 år.


För så var det. Min bror fick en - han är tre år yngre än jag. Men när jag ville ha en så viftades det bort och kommentaren var, men du är ju tjej. Nåväl. Ingen av mina kamrater hade så jag hade inget påtryckningsmedel heller och kände väl att det skulle krävas för stor strid för att få det genomfört så det var inte värt det. Men det har funnits kvar. Känslan av att blivit förnekad något min bror med glädje fick något år senare.


Så igår var jag ute på min första mopedtur. Det var länge sedan jag hade så roligt! På vägen hemåt kände jag doften av blött gräs och hästarna i hagarna. Vinden kylde benen genom jeansen och jag kände att jag verkligen lever det liv jag vill just nu.


Ibland måste man stanna till och tänka att det är ganska få människor förunnat på det här klotet att få uppleva den känslan.


//Annika

Av Annika - 15 juli 2009 16:50

har en berömd karraktär uttryckt vid ett tillfälle. Jag gick lös på inredningen i badrummet i morse med en kofot. Det fungerar lika bra kan jag meddela.


Igår var jag vägen om en stor tysk byggvaruhandel och beställde det ventilerade golvet enligt offert. 19 587 kr fattigare är man nu. Fick inget besked om när det skulle levereras: "De ringer". Jo, men det är ju schysst...

Av Annika - 14 juli 2009 13:19

Igår köpte vi nytt fortskaffningsmedel till Lelle. Vi har ju funderat fram och tillbaka huruvida vi skulle köpa en bil till, byta ut den gamla, köpa större, byta ut mot mindre... Men större delen av tiden har foronet haft 4 hjul. Igår kom vi hem med en på två... Tillråga på allt är den knallorange. Italiensk och av helt okänt märke. Dessutom köpte vi den begagnad. Hm. Det är ju som att tigga om att något skall gå fel. Dock var den inte mer begagnad än att den stått i sin förpackning i ett varmgarage i ett och ett halvt år. Vi får väl se hur länge den rullar. För 6000 kr kanske man inte skall begära så mycket.


Men nu tar han sig till pendelstationen och affären utan att behöva pipa över att "det är sååå jobbigt att cykla i backarna"!


Dessutom är den ju trots allt liiite cool...  Undrar om det går att pendla till mitt jobb på moped?


Innan vi väl hittade vår lilla pärla var vi en sväng i Mölndal, på Svenskt Kakel. Där hittade vi ett golv vi båda tyckte om. I princip i vilken färgställning som hellst. Men 666:-/kvm är fortfarande mycket pengar. Jag har en person i min omgivning som inte alls tycks förstå att 7000:- för ytan på ett golv är dyrt enligt våra mått. Den skakade på huvudet helt oförstående när jag nämnde priset och tyckte att det var ju inget problem... Helt klart har man olika inställningar till saker och ting här i livet


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards