Alla inlägg den 22 juli 2009

Av Annika - 22 juli 2009 23:04

DÅ har vi dividerat fram och tillbaka här hemma... det skall ju som bekant flyttas.


Därför har vi beslutat för att ställa till med FLYTTFEST den 29:e augusti, för alla som känner sig träffade, vänner och bekanta. Vi grabbar en flyttkartong eller två o tar tag i hörnet på en soffa eller ett bord, så att vi snabbt och smidigt får över grejerna de kilometrarna som krävs. Vi kommer att hyra minst en flyttbil för ändamålet. Lelle ställer sig vid grillen och brassar käk till hela gänget som gjort en ansträngning. Även för dem som inte äter kött, kommer det att finnas gott om mat! Givetvis kommer det även att finnas dryck.


Vi kommer förmodligen att börja lasta sådär strax innan lunch, så att alla orkat ta sig upp. Köra några vändor till huset, för att därefter samlas där för att äta middag ihop i trädgården om vädret tillåter. Annars får vi väl trycka ihop oss på utrymmena som har tak. Går det att duscha i växthuset, går det säkert att ställa in ett bord och äta där oxå!


Vi ser gärna att vi får ett o.s.a ett par dagar innan så att vi har skuggan av en suck att kunna beräkna rätt matmängd.


Vi ser fram emot god uppslutning!


Av Annika - 22 juli 2009 19:05

Nu är den tråkiga och destruktiva rivningsfasen över. Trots att vi hela tiden fått bekräftelse på att vi tagit rätt beslut, så är det ändå mentalt jobbigt att riva. Man ser hela tiden felen som måste åtgärdas, utan att man kan göra något åt dem. Det enda som inte är rivet är trappan, men den tas ner så sent det bara går, då den behöver byggas upp så snart som möjligt igen.


Containern är fylld och skall hämtas imorgon. Resten av skräpet får vi hyra ett släp för att köra till tippen, vid lämpligt tillfälle. Misstänker att min semester är ett sådant tillfälle... *hehe*


Nu inledes återuppbyggnadsfasen.Vi har hämtat alla reglar. Våtrumsskivor. Det ventilerade golvet är här. Idag hämtade vi även den nya isoleringen från en av de stora tyskarna på Hisings ön. Vi hittade faktiskt en eko-variant, som vi valde att satsa på. En MER miljövänlig mineralull, som är av återvunnen eller naturligt material och utan läskiga medel som blekmedel eller formaldehyd - från Knauf Insulation. Kostade några kronor mer kvadraten än den vanliga men inte kännbart i dagsläget. Framför allt -  det känns bra i själen. Vi bygger ju för framtiden. Flickorna har städat och dammsugit i badrummet, så imorgon skall Lelle börja spruta svampdödande medel på bottenplattan. Därefter börjar han montera de nya stålreglarna!


//Annika


Av Annika - 22 juli 2009 18:45

Idag har då badrummet till slut rivits ut helt. Det har tagit lite längre tid än vi beräknade, eftersom man fått vara så försiktig för att inte skada rören upp till toaletten på övervåningen. Dessa går nämligen igenom hela badrummet i sutterängplanet. Rören till köket gör det inte, utan går åt andra hållet.  Så istället för att dra rören rätt upp och mellan våningsplanen göra en delning och låta rören till toaletten löpa dolt i mellan, så har man valt att dra rören till toan där uppe utanpå hela badrummet där nere. Snyggt. Att rören sedan dessutom kommer ut mitt på väggen i badrummet är väl inte heller jättekul. Men nu är det som det är, som skubbet sa.


Dessutom har vi ju mött på en del på vägen... Golvet under bastun var så murket så man gick rätt igenom. Golvregeln under tvättstället var den värsta vi sett. Den föll sönder vid beröring. Kontakten till taklampan i bastun såg ut som att den hade brunnit. Om inte annat var det nog en tidfråga. En av kontakterna i väggen vid tvättstugedelen hade brunnit. Att det inte blivit värre resultat har de gamla ägarna sina skyddsänglar att tacka för misstänker jag. Sedan hittades mer konkreta bevis för att familjen innan oss haft inneboende.


Hålet i väggen, där vattenrören kommer in i badrummet, var inte tätat eller isolerat. I isoleringen innanför plasten fullständigt kryllar det av... skal från solrosfrön! Om man går närmare ser man... gångar! Och musbajs.  :-D


Så för varje dag som förlöpt under den här utdragna rivningen så har vi - UTAN UNDANTAG -  sagt till varandera: "-Vilken tur att vi tog beslutet att genomföra detta så grundlig."

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards