Direktlänk till inlägg 12 december 2010

Debuten avklarad.

Av Annika - 12 december 2010 16:18

Trots 10 minusgrader, blankis på sina ställen på plan, en bruten svasnkota och ett trasigt knä så har jag alltså tagit mig till debut i LK1 med Tarzan. Rebecka - min wunderbara Rebecka - trotsade busschaffisars felanvisningar, kyla och drivis bara för att komma och filma vårt äventyr. Solen strålade och humöret var på topp. Betygen var långtifrån i fas med vädret, men vad f-n, jag är rätt nöjd.


Redovisning över dagen:

Platsliggning. Det var en katastrof egentligen och kunde gått MYCKET värre, men min hund skötte sig över förväntan. 7 hundar i gruppen och 4 av dem reser sig och lattjar runt plan i full karriär!! Givetvis låg tre av dem närmast min hund... *morr* Men han låg kvar! Vi fick lägga om - alla utom den 7e som hade dragit upp hela gänget. Vi hann knappt till våra positioner så drar samma tre igen!! Tarzan satte sig upp i samma ögonblick. Då svor jag högt! Men han satt kvar. Sedan la han sig. Är SÅ glad att han inte tog tillfället i akt och gav sig iväg efter de andra. Betyg 5.


Tandvisning. Det skedde på våra positioner direkt efter platsliggning. Han visste nog inte riktigt vad domaren ville... Så han vimsade runt lite. Betyg 8.


Linförighet. Har inte riktigt hunden med mig i svängarna. Känner det. Ett par gånger sätter han sig långsamt. Betyg 7,5.


Läggande. Där kom det - dubbelkommandot. Vid första kommandot saktar han bara in, då kommenderar jag redigt och bestämt och då flyger han i backen. Betyg 6.


Inkallande. Sätter honom och säger sitt kvar. När jag lyfter foten är han på väg att gå med mig. Stannar, korrigerar, han lägger sig, jag sätter upp honom och säger åt honom att sitta kvar. Går till min position. Kallar in. Ingången är fin. Men jag får helt klart får börja putsa på avlämnandet. Betyg 8.  


Ställande. Där kom det jag befarade också - nollan. När tävlingledaren säger "kommendera" så går min hund iväg! Jag frågar vad sjutton han gör och säger åt honom att stanna! Vilket han gör! Men han sätter sig när jag gått förbi honom... :-( Betyg 0.


Apportering. Får apporten, håller fram den, kommenderar, Tarzan tar den och håller den jättefint. Samma sekund som tävlingsledaren säger "ta apporten" så spottar han ut den på marken... Hör bara tävlingsledaren mumla "Åh, vad surt!" Betyg 8.


Hopp. Det här momentet har ju börjat gå troll i. Det har alltid fungerat kanon. Nu i höstas kom han plötsligt på att man kan GÅ runt hindret. Så vi har tränat en del med massor av förstärkning för själva hoppet. Idag... gick han givetvis runt igen. Ingången var KANONFIN. Men vad hjälper det när han inte har hoppat... Betyg 0.


Helhetsintryck. Betyg 7.


Totalpoäng 104. Placering 12 av 15.


Jag har hunnit titta lite snabbt på det Rebecka har filmat och ser ju att han släpar i svängarna och är lite okoncentrerad. Det speglar givetvis av sig på helhetsintrycket.


Men över lag är jag nöjd. Glad över att jag kom till skott. Det första steget är ju alltid det största. Och vi var inte sämst. Är fortfarande irriterad över platsliggningen. Men ändå jätteglad över att det inte gick käpprätt åt helvete!


//Annika

 
 
Ingen bild

Anki Hult

12 december 2010 16:47

LK1 är den värsta klassen. där är det stökigast och flest hundar... Kämpa på så du kommer därifrån snabbt som attan så slipper du stökiga platsliggningar och ofokuserade hundar :-)
Resultatet var ju inte så pjåkigt med tanke på att du inte kunnat träna på så länge. det är ju trots allt färskvara.
Hejja Rebecka för att hon är en sådan go kompis. Sådana vänner växer inte på träd :-)

Annika

12 december 2010 16:52

Precis vad jag sa oxå, har ju knappt kunnat träna på 6 veckor nu. Siktet är inställt på tvåan redan, har börjat köra fjärrdirigering och så snart jag fått ordning på ställandet lyfter vi det till nästa nivå. Rutan är oxå påbörjad.

 
Anna

Anna

12 december 2010 17:01

Det verkar bara vara småsaker som gör att ni inte klarade er hela vägen, och det är ju jättebra!!! Nästa gång tar ni det!
Heja heja!!

http://www.silverpudel.com

 
Sussi

Sussi

12 december 2010 18:45

Applåder! Nu är ju debuten klar och det kan bara gå framåt, vi väntar med spänning på fortsättning.

Kramis

http://www.forsfararens.com

 
Sofia

Sofia

12 december 2010 19:26

Lite mer träning så kommer det att gå vägen. Verkar vara som mindre misstag.
Ett tips är att vänta med att börja träna nya moment tills allt verkligen sitter klockrent. Tvåans moment är krångligare även om det är mer fokus i hundarna så är platsliggningen tex mer avancerad och går man upp för fort så kan man få problem tyvärr. Så träna så han blir trygg med momenten i ettan så han vet vad som gäller innan du börjar med tvåans moment.

Lycka till.

http://www.elitepudel.se

 
Ingen bild

Majsan

12 december 2010 19:34

Duktiga Tarzan som inte for iväg när det bjöds till lek.

 
Anette

Anette

12 december 2010 20:35

Vad ni är duktiga! Måste kännas skönt att debuten är över och vad duktig han var som låg kvar trots den enorma störningen.

http://ollepojken.blogg.se

 
Ingen bild

Anna-panna

12 december 2010 22:23

Bra jobbat för å va första gången tycker jag! Det är bara å kämmpa vidare!
:-) Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 1 april 2017 12:38


Frosten är ut marken och tack vare en mild vinter så har det gått att gräva redan i ett par veckor.   Förra helgen roade jag mig med att ta upp en av de gamla odlingslådorna uppe på terrassen vid växthuset. Den har de börjat murkna. Där har jag n...

Av Annika - 2 januari 2017 14:47

Så vad ska man hitta på 2017 då?   Förhoppningen är att jag ska hitta tillräckligt med tid åt att ta vid spårträningen på allvar så att jag kan starta Ginny i spåret. Yzma ska starta sin första "riktiga" lydnadstävling i januari. Har inga förhopp...

Av Annika - 28 december 2016 09:38

Tiden går bevisligen fort. Trots att vi inte haft några valpar den här hösten så har det uppenbarligen rasslar förbi. Sommarsemestern avlöpte väl. Trots en del missöden med husvagnen. Körförbud, elfel, ombesiktning o en kyl som ena stunden funger...

Av Annika - 25 juli 2016 19:38

Jag hann förstås jubla lite för fort över kylskåpet igår kväll. När jag fått kylen tillbaka på sin plats o ännu senare gick ner för att kolla så att den fungerade: så gjorde den givetvis inte det. Vad #svordom liksom! Så jag kopplade ur gasol och el ...

Av Annika - 24 juli 2016 20:40


I torsdags kom ytterligare en riddare till undsättning. Den här gången i en svart kinesisk jeep. Be mig inte stava till namnet för det kommer inte att bli rätt. Men med Anders hjälp så fick vi igång bromsljusen och händig som han är fixade han även d...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards