Alla inlägg under mars 2011

Av Annika - 26 mars 2011 17:13

Inslaget i ett paket med guldpapper med krusade snören runt kom de idag personligt levererade av givaren.   Vi lyckades faktiskt få en vettig bild av dem på.


   

"Dröm" eller "Naisen ääni"


Det var ju inte helt enkelt när de skulle beställas tydligen - vilket gjordes med hjälp av samtal till Kalevala i Finland. Man kunde inte hitta "Dröm" bland de finska motsvarigheterna. Men efter ett tag fick man förklaringen. Den heter inte "Dröm" - eller "Uni" som det borde blivit vid översättningen. Smycket heter "Naisen ääni" i Finland, vilket översatt betyder "En kvinnas röst". Men man tyckte inte att man fick rätt innebörd i det vid översättningen så därför fick den heta "Dröm" på svenska.


Det betyder i och för sig att valet blev än mer rätt, med min livsfilosofi.


//Annika

Av Annika - 26 mars 2011 09:41

Så vad skall man hitta på idag? Frukosten är intagen och jag har inte klätt på mig än eftersom jag inte vet var jag skall börja och lämplig klädsel avgörs ju av aktiviteten.


  • Trädgårdsstädning är ju ett stort behov som skulle vara fint att ägna sig åt en så här fin dag.
  • Second Handen i Mölndal har öppet idag. Jag letar efter ett linneskåp för en billig peng.
  • Städa. Det behövs inget dagsljus till det.
  • Bada två hundar. Den ena behöver klippas. Bad kan i och för sig vänta till senare och klipp till imorgon.
  • Bio med mamma ikväll.

Så om jag börjar med att ta mig till Mölndal och kika på om jag hittar något vettigt, åker hem, tar vägen om affären och handlar sopsäckar och annat bra som behövs när man städar i trädgården och därefter badar en hund så hinner jag även gå på bio ikväll. Så blir det en hund kvar att bada och klippa till imorgon och så städa inne efter det.


Innebär att det inte blir något renoverat den här helgen heller.    Skit. Hoppas det snart kommer några regniga dagar så man kan ägna sig åt det.


Dags att kliva ur pyjamasen.


//Annika

Av Annika - 24 mars 2011 09:37

Då har allmän träning dragit igång på brukshundklubbarna och jag insåg efter Mariestads-vändan att jag behöver en träningsgrupp. Magnus hårda ord tog sig till slut innanför skalet. *mutter* Så ikväll ämnar jag bege mig till min hemmaklubb för att träna. Nästa tävling är inplanerad till den 9:e april och jag måste motvilligt medge att jag tappat sugen en smula. Men jag antar att det är övergående. Vår jumboplats senast var inte någon motivationshöjare direkt.


19:00 står jag på plan. Är det någon som vill göra mig sällskap så är ni hjärtligt välkomna. Jag skall träna linförighet och ingångar främst. Dessutom är jag jättetacksam om jag får möjligheten till en platsliggning ihop med flera.


Tar även med mig junioren. Det är dags att börja göra något med henne oxå. Valptiden är slut, trots att jag har svårt att acceptera det. Ja, jag VET! Jag borde förmodligen börjat för länge sedan. Men blir man mosad och tillintetgjord av sin sambo så är inte styrkan tillräcklig för att ta sig an alla utmaningar. Tänk på det innan ni kläcker ur er snusförnuftigheter.


//Annika

Av Annika - 20 mars 2011 14:24

Gårdagens bärande, slitande, kångkande, släpande, bankande, sopande och städande har gjort att rycken sagt ifrån. Mitt emellan skulderblden sitter en punkt som smärtar djävulskt när jag försöker göra något. Jag kan inte ens lyfta dammsugaren, utan det har Leia fått göra. Dammsugit har jag dock lyckats göra.


I eftermiddag jag och Leia iväg till Leias syssling och gratta henne till följd av hennes 20-års dag. Middagen blir vi serverade. Tack för det. Det behöver jag idag.   


Nu skall jag gå ner och se om jag lyckas få klippt en hund i alla fall.


//Annika


Av Annika - 19 mars 2011 19:24

Vad som göms i snö, kommer fram i tö. Och det jag under vintern inte orkat ta itu med och slänga har samlats i uterummet... vilket gjort att det vid det här laget är ganska fullt. Så som för att fira ljusets återkomst så hade vi inför idag planerat en vända till tippen. Vi fyllde två bilar med skräp, slog isär gamla garderober, slängde säckar med gamla kläder, trasiga armaturer, rester från renoveringen och massor mer. Efter det fyllde jag bilen ytterligare en gång och körde iväg alla gamla tidningar, glasåtervinning, plåtkärl och all wellpapp som samlats under vintern. Så nu finns det utrymme att faktiskt kanske fixa i ordning uterummet igen så att det går att nyttja till annat än uppsamlingsplats. Fortfarande står det ett antal flyttkartonger där ute med grejer som inte är mitt. Ägaren har inte hörts av på ett halvår - mer än vid ett tillfälle i början av december och då rörde samtalet inte sakerna. 


Efter det tog jag en vända med räffsa och sopborste på gången vid entrén, trappan och vägen dit från bilplatsen. Vågade inte räffsa för hårt längs kanterna då eklöven fortfarande skyddar vårens spirande blomster.


Ikväll har jag ägnat mig åt att få till lite odlingar. Alunrot har blivit planterat i ett såbrätte. Har satt rysk martorn i ett annat. Dessutom har jag startat ett litet test. Läste i en tidning att om man skall föröka buskar så skall man göra det nu. Senast. Så jag har gett mig på ett försök med rosenspirean. Kapade ca 15 cm långa bitar av tjockare kvistar. Har fyllt ca 20 stycken tomma toarullar med såjord och ställt i ett såbrätte och i en tom galsspörpackning. I dem har jag nu stuckit sticklingarna. Skall bli spännande att se om de tar sig.De skall få bygga vidare på häcken av rosenspirea som ramar in gräsplatån.


Jag har sedan tidigare gjort klart skissen över rosenplatån. Det är där det ryska martornet skall få ta plats. Ihop med egenplanterad silvermartorn, som redan tagit sig i sitt såbrätte. På platån växer redan nu punktvis lavendel och så silverarv som marktäckare. I sommar skall jag anlägga ytan och plantera rosor, pioner och luktärt mot spaljé. En grusad rundel skall anläggas i mitten, det blir platsen för utemöblerna. Dem exet lämnat kvar. Spaljéen skall göras av armeringsmatta och krökas så att den följer den grusade cirkelformen och bildar rygg mot växthuset och skogen.


Jag vill aldrig flytta härifrån! Detta är verkligen SÅ givande. Det fullkomligt sprudlar av idéer! Önskar bara jag hade en massa pengar så man kunde fått rivit det gamla gästhuset och fått smälla upp en ny inom ett par år. Det hade jag gärna lejt bort.


//Annika

Av Annika - 18 mars 2011 20:38

... som Tarzan blivit pappa till kan man nu följa på Lottaspudlar.


Mamma är Sisterhood Play for Today eller Soya som hon kallas till vardags. Soya är utställd med CK som junior, men framför allt så tävlas hon i agilityklass 3 och har erövrat LP1.


Detta är Soyas första kull. Det blev 2 tikar och en hanhund. Vilket jag är väldigt glad över. Soya själv är nämligen ur en kull på 9 och det fanns givetvis en farhåga över att hon skulle ha benägenheten att få en stor kull själv. Stora kullar har en tendens att medföra komplikationer och det var ju inget man önskade. Misstänker att Lotta också är rätt nöjd över att det inte blev fler.


//Annika

Av Annika - 17 mars 2011 21:08

Vinterns ihärdiga kyla och mörkret har bidragit till en hög grad av passivitet här. Även om hundrummet har blivit röjt, vilket ju faktist varit ett ganska stort jobb.


Igår var jag dock på IKEA igen. Kompletterade med dörrar och låda till en stomme jag har stående. Idag har jag satt den på plats, med dörrar och knoppar. Nästa steg är att införskaffa en stomme till - något högre - vilken skall få bli vitrinskåp ovanför den jag satte upp idag. På så vis har jag byggt ut köket, fått massor med mer förvaringsutrymme mot vad jag hade bara för några månader sedan och lagt grunden för den framtida ombyggnationen av köket. Men jag hävdar fortfarande att DET jobbet skall påbörjas först när sovrummen och hallen är klara. Kompletteringen som görs nu är till för att få mer förvaring och därmed få undan resten av kartongerna som står i mitt rum.


 

Sockeln skall på plats och ovanför skall sättas ett väggskåp med vitrindörrar. Dörren på bilden är in till toaletten.


Väggen jag byggde i vintras - med högskåp och bänken vilket akvariet står på - är vinkelrät till vänster om det nya skåpet.


 

Förvaringsväggen jag byggde i december. Vinkelrätt till höger om denna står nu det nya fristående förvaringsskåpet jag fått upp, med ingången till vardagsrummet emellan. Svårt att förklara, får ta en bild när det är klart.


Nu vet jag att det finns reaktioner - "Skall det inte vara någon skiva på bänkskåpen?"

Jo det skall det. Det kommer. Men först när jag har en ledig helg där jag bestämt mig för att ge mig på projektet "gjuta betong". Jag har i SÅ många år drömt om arbetsskivor i köket i betong. Gjorde det redan när jag renoverade mitt förra kök 2006. Skivorna till dessa avlastningsytor blir alldeles lagom första projekt för att gjuta skivor. Blir det bra så kommer resten av köket oxå att få det. Men det är en dröm. Vilken jag jobbar på att förverkliga.


//Annika

Av Annika - 14 mars 2011 23:34

Här händer så mycket igen att jag missar ju att berätta hälften!!Tarzan har blivit pappa igen! Igår förmiddag - medan vi var på vår hittills mest katastrofala lydnadstävling resultatmässigt, men den som gett oss störst utmaning - så föddes det 2 tikar och en hane på Öland! Mor och puppisar mår bra. Jag hoppas matte Lotta snart får igång en blogg så hon kan lägga in bilder på dem. Så snart jag får veta adressen får ni ta del av den.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards