Alla inlägg under januari 2011

Av Annika - 30 januari 2011 18:07

Ett trasigt knä, en bruten svanskota, den stränga kylan, tokhalt på vägar, gångbanor och stigar har gjort att vi inte fått någon ordentlig promenad hela gänget sedan i slutet på oktober! TUR man har trädgård så de i alla fall har fått få ur sig springet i benen varje dag. Men idag lyckades vi äntligen ta oss ut. Det blev en dryg timmes promenad med alla fyra - till och med Vilda hängde på utan protester! Tidigare i vinter har nämligen fröken satt alla tassarna i backen när jag försökt få med mig henne ut på en koppelvända. -15 grader är inget hon ger sig ut och promenerar i. Basta. Och jag vägrar bära henne.


Vi hittade en ny väg som förmodligen kommer att nyttjas mer flitigt när isen gett med sig. Det var bitvis rätt halt. Ett rådjur korsade vår väg. Vi mötte två ridhästar och en älg. Och Jodå. Den sistnämnda stod så vackert i motljus och betraktade oss på behörigt avstånd när vi kom promenerande. Dräktig var hon. Så snart får man hålla koll så man inte kommer i vägen för henne när den lilla har trillat ut.


Det märks att det varit lite plusgrader. Bäckarna porlar ordentligt i skogen. Nu är det inte långt kvar innan livet börjar spricka fram ur marken och ur grenarna igen.  


//Annika

Av Annika - 30 januari 2011 13:43

Igår kväll när Vilda i vanlig ordning låg i knät, på rygg och skulle bli klappad på magen så tyckte ajg och Leia att juvrena inte är sådär små och obefintliga längre. Inbillning förmodligen, men i vanliga fall är de som små prickar. Nu är de i alla fall i storlek av ett knappnålshuvud (ni begriper att detta inte är någon stor hund va??). De brukar vara lite gråaktiga - nu är de rosa.


Jag var ju tvungen att ta ett kort idag, för om det nu är något som skall fastna där inne så vore det ju roligt att följa det från start, inte sant?


Idag är hon på dag 12 om hon är dräktig.


Jag mässar med meditationsstämma över hennes mage varje dag nu: "massa puppisar där inne, massa puppisar där inne".   


//Annika




Av Annika - 29 januari 2011 10:19

Tänk att man kan bli lycklig över ett par dörrknoppar!! Men så är det. Igår kom de beställda knopparna som jag velat ett tag över. De kostar ändå 39 kr styck och även om det inte blir vansinnigt mycket när man nu bara skall ha 5 knoppar, så är jag ju typen som räknar kronor hela tiden. Pengarna skall ju räcka till så mycket. Dessutom tänker jag ju långsiktigt - samma knoppar skall sedemera pryda hela köket, när det skall renoveras. Samtidigt som jag försöker att tänka smart. Jag vet ju att de är dessa jag vill ha och att om jag tummar på detta så kommer jag att ångra mig förr eller senare. Jag ångrar fortfarande kakelvalet i det första badrummet jag renoverade. Visst blev det fint ändå, men det hade blivit finare om jag inte snålat på de där enstaka tusenlapparna. Fast då får man ju alltid göra avkall på annat. Den gången var det diskmaskinen som hängde löst...


Nog svamlat! Här är de i alla fall. På plats!

 

Olika är de allihopa...


En med silverprickar och en med grå ränder. Längre bort skymtar en med svarta prickar och en med silverränder, längst bort sitter en med grå prickar.


Nu saknas bara bänkskivan och sockeln.   Men de kommer en annan dag. Nu skall jag ner och bada en styck silverbabian.


//Annika


Av Annika - 28 januari 2011 08:57

Den 19e februari gäller det igen då. LK 1 med Tarzan i Kungsbacka igen. Gick ju bra sist (eller ja, två och en halv poäng ifrån är väl inte så roligt, men det gick ändå bra) så hoppas det smittar av lite karma. Träna har vi inte hunnit göra... Halt, kallt och... halt. Får ta itu med ridhusträning nästa vecka igen. Sedan har vi även anmält och betalat till Bollebygd 5/3.


Yzma är anmäld till SPK västras utställning i Volviahallen den 12e mars dessutom. Jag hoppas på att det planerade besöket ifrån Stockholm kommer ner då oxå!


//Annika

Av Annika - 24 januari 2011 22:37

Då fick vi idag tummen ur att ta nya bilder på Vilda. Vet att det har efterlysts. Det är ju många som inte sett henne på länge.


Vilda


Fröken väcktes ur sin skönhetssömn i soffan och det var en del jobb att få henne att stå. Hon var så trött så trött. Därav den lidande blicken. Kan dock säga att när godiset kom fram blev det lite annan hastighet... Hon mer eller mindre kastade sig upp i Leias famn...


 

Leia gör tappra försök att hindra den Vilda från att stjäla godiset...


Det går att få en IG till NÄSTAN vad som helst. Med rätt godis.   


//Annika

Av Annika - 23 januari 2011 18:32

Bildläget ifrån MyDog är inte det bästa tyvärr. Många av bilderna tagna med min kamera har dålig skärpa eller har alldeles för dåligt ljus, så de blir gryniga. MEN, det finns goda själar som har skickat några bilder på oss - så här kommer jag att löpande lägga in bilder som kommer in från MyDog 2011.


 

Yzma och Lilo i juniorklass foto: Camilla Carlsson


 

Binks och Gunilla i junorklass foto: Ella Hermansson Caponi


 

Snygge Binks foto: Ella Hermansson Caponi


 

Avelsklass foto: Marianne Backman


 

Avelsgrupp i finalringen foto: Camilla Carlsson


//Annika



Av Annika - 23 januari 2011 15:16

Som jag förut berättat så har spaljén mellan kök och vardagsrum genomgått en förvandling. Från att ha gått från golv till tak - vilket jag nu inser att jag inte ens har en bild på - till att numera ha blivit stomme i en mellanvägg, som fungerar som fäste för en förvaringslösning. Skåpstommarna är IKEAs, liksom dörrarna. Valet är gjort med tanke om en framtida köksombyggnad, likväl som att de fungerar ihop med det gamla köket utan att störa alltför mycket. Stommarna har stått på plats sedan i höstas. Dörrarna är en födelsedagspresent/julklapp ifrån min älskade lilla mamma. Vi hämtade dem igår och idag har jag monterat dem! Totalt har det kostat ungefär 2000 kr. Rätt överkomligt med tanke på hur mycket förvaring jag fått för det priset!


 

Dörrar STÅT i off-white på plats.


Sockeln skall sättas på plats. Knoppar saknas. Dem har jag precis beställt ifrån Syster Lycklig! Det blir porslinsknoppar. Och de blir alla olika! Samma form, men med oliak dekor och färg. Jag hoppas att dessa knoppar kommer att gå att hitta när jag väl bygger om resten av köket oxå, för tanken är att de skall bli det lilla blickfånget i köket.

En poslinsknopp i vitt med silverprickar


Jag har beställt ovanstående ihop med en med grå prickar, en med svarta prickar, en med silverränder och en med grå ränder. De finns i flera andra färger och varianter.


När det är klart så skall jag införskaffa ytterligare ett av de låga skåpen att ställa mellan hundrummet och toaletten. Den skall även kompletteras med ett väggvitrinskåp i samma serie. Det nedre skåpet kostar 500 kr och det övre 700 med vitrindörrar + ett par hyllplan. Därmed har jag löst stora delar av den bristfälliga förvaringen i köket.


Någon som noterat att jag inte tagit med bänkskivor i priset? En säck betong: ca 40 kr och virke för att bygga två gjurtformar. Ja, jag tänker ge mig på något jag SÅ länge drömt om: att gjuta i betong. Det blir ett lagom helgprojekt under våren/sommaren!


//Annika

Av Annika - 21 januari 2011 19:13

Vilda har haft besök i kväll. Valle kom förbi med husse Tommy. Vilda blev väldigt glad! Sprattlade sig nästan loss ifrån famnen när jag hade öppnat och släppt in dem. Hon har helt klart fattat tycke för Valle.    Det känns ju skönt att hanen man valt även blev med beröm godkänd av fröken. Så fick vi till en kanonparning idag. Precis som jag trodde. Hängning på 10-12 minuter och en synnerligen nöjd Vilda. Hon såg verkligen NÖJD ut. Valle var mest slut efteråt. Gick och ställde sig under köksbordet. Först när jag och Tommy hade fikat färdigt hakade han på Vildas lek i vardagsrummet.


Nu kan vi bara hålla tummarna och vänta.


Jag har förresten fått ett erbjudande idag som jag överväger att haka på. Att videoblogga om Vildas kull för en kommersiell sajt om djur, för barn. Att för barn mellan 7-12 år filma och ge möjlighet att följa valparnas uppväxt. Det vore väl ett spännande projekt!?


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards