Alla inlägg den 8 januari 2011

Av Annika - 8 januari 2011 11:06

I tisdags kom Anna och Millan. Efter 130 mils resa enkel väg hamnade de till slut i ett moddigt Göteborg. Töväder och pudelpälsar är inte en idealkobination när det är utställningsdags. Ondag kväll ägnades åt pudelbad. Själv hade jag under dagen fått rycka ut på jobb, planen var egentligen att starta pysslet tidigare. När vi till slut var klara vid midnatt var tre juniorer badade, fönade och friserade och deras far badad och fönad. Friseringen av honom skulle Anna göra på plats. Vi stupade i säng.


Många gånger hann man fundera äver om man verkligen är vid sina sinnes fulla bruk när man gör sådant här. Att släpa iväg 3 juniorer till en av årets dyraste utställningar med den värsta konkurrensen (deltagare från Norge, Danmark, Nederländerna och Ryssland med det bästa i pudelväg som går att hitta!)


Kl 6 ringde klockan. Allt stuvades in i bilarna och forslades iväg till MyDog. På plats strax innan 8 och då började förberedelserna. Kan säga att det blev tajt om tid för Anna i ett läge där. Inmätning, kardande, putsande, rastning på spån (vilket är en mardröm för en pudelägare med hund som precis är färdigfixad för ringen) och allt surr. Så började bedömningen av pudlarna. Pumba gick in i ringen och vinner sin klass med CK. Därmed skall han in i bästa hane-klassen och konkurrera om certet. I bästa hanhund så hamnar han precis utanför prispallen då domaren väljer att stoppa in tvåan från juniorklassen framför Pumba. Lite snopet, men så är det ju. Ut med Pumba och in med tikarna. Lilo vinner sin klass med HP. Tvåa blir Yzma med HP. Trea blir halvsyrran Cheri med HP och 4 kommer halvsyrran Messi med HP!


Medan tikbedömningen gjordes klar, putsades Tarzan och ringsekreterarna meddelades vilka som kommer att delta i avelgruppen. Efter BIR och BIM äntrar Tarzan ringen med sonen Pumba, dotter Yzma, Messi och Lilo i nämnda ordning. Kritiken är LYSANDE!! Idel lovord över den fina typen, vackra huvuden, storleken, jämnheten på avkommor, välkroppade hundar med vackra rörelser. Det var ju så stoltheten svämmade över när vi fick HP och därmed får delta i finalringen.


I finalringen hamnade vi som dagens 4e bästa avelsgrupp! En stor grön glittrig rosett fick pryda sin plats bland Tarzans alla rosetter här hemma.


Trots trötthet hann vi ta oss till Ella på kvällen för att gratta henne på födelsedagen. En kort sväng tänkte vi. God mat och en massa skratt blev det. När jag väl frågade vad klockan var så hade hon hunnit bli 23!! Hem och dö i säng.


Igår morse när klockan ringde övervägde jag att ge fan i detta. Men med minnet av dagen innan gjorde att jag pallrade mig upp och gav mig iväg först. Jag skulle möta upp Ella och Malin för att få fördelat mina tre hundar (Vilda har varit i rasmontern och representerat italinesk vinthund under dagarna). In med allt och så på ett igen.


Så började pudlarna bedömningen. Pumba äntrar ringen och vinner återigen sin klass med CK! När det hela är över och hanhundarna klara är han dagens 3e bästa mellanpudelhane!! 10 månader gammal!! Ut med Pumba, in med tikarna. Då kommer nästa lyckokänsla. YZMA vinner sin klass, tätt följt av syrran Lilo och Messi och CK går till de två första! I bästa tikklass - i STENHÅRD konkurrens blir Yzma 5e bästa tik med Lilo i hasorna!


Under bästa tik har Ella fixat Tarzan och när BIR och BIM avgörs förbereder vi gruppen. Vi ställer upp och får återigen lovord och ett HP. Finalringen nästa!


Dagen kröns av att vi blir dagens 3e bästa avelsgrupp! Den gröna rosetten får sällskap av en lika stor och lika glittrig gul rosett.


Alltså ärligt. Det är det här som är orsaken till att man väljer att stå utpumpad natten innan och undra om det inte är fel i huvudet på en. Det är sådant här som gör att man plockar fram en bubbelflaska ihop med sushin man hämtat på vägen för man kan inte ens överväga att ställa sig och laga mat efter två fullspäckade dagar. Orken räcker inte till.


Det här ihop med faktumet att man får göra det ihop med människor som delar ens intresse och livsfilosofi. Det är det här som är självförverkligande. Det vi ständigt strävar efter. Det här är med andra ord LIVET!


Tack ALLA ni som delar de här upplevelserna. Alla ni underbara människor som man hejar och kramar på, växlar två ord med, skojar med i ringarna, som man peppar när dagen slutat med en tvåa eller en nolla för en avsaknad tand, som grattulerar en när det gått bra. Alla som reser land och rike för att vara med. Som kommer med goda råd på vägen och de som ber om stöttning och hjälp när den egna kunskapen inte räcker till. Jag är så innerligt glad och tacksam över att jag valt just pudel som ras. För ni skall veta att den mentaliteten som finns runt pudel i utställningsringarna inte är självklar inom alla raser. Men den är obetalbar!


//Annika




Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards