Alla inlägg den 11 januari 2011

Av Annika - 11 januari 2011 17:57

...är ju ett känt talesätt. Liksom "efter regn kommer solsken". Så nu verkar solen ha kikat fram.    Dels började ju Vilda löpa. Dels skall Tarzan bli pappa igen (förhoppningsvis). Tidigare idag ringde telefonen. Jag har en smygläsare som hört av sig... Hon har röjt bland sina tillhörigheter och hittat en provdocka. En sådan som gick sönder för mig i somras och som nu står på altanen och skall vidare till tippen, då den inte går att använde längre. Så sent som igår stod jag med ett dräkttyg i handen och sörjde att jag inte hade någon docka längre, så att jag kunde sy mig en ny dräkt. Så nu undrade hon om jag kunde tänkta mig att befria henne ifrån den, för den står bara i vägen... OM jag kunde!   


Änglar finns. Det har jag sagt förut.


//Annika

Av Annika - 11 januari 2011 14:23

I lyckan över att Vilda nu börjat löpa i precis utsatt tid så glömde jag ju igår att berätta att väntan faktiskt har startat hos en annan familj oxå. Där väntar man nu på att få valpar. Förhoppningen är att det om nio veckor trillar ner några Tarzan-barn på Öland.


Söthönan som varit på besök kallas Soya och tävlas i agilityklass tre. Hon är svart men bär på aprikost anlag. Ihop med Tarzan blir alla valparna svarta, men de kan även ärva anlaget för aprikost ifrån mamma för att föra vidare till nästa generation. Soya är en söt feminin tik med tillräckliga vinklar och lite tunn haka, men framför allt har hon ett fantastiskt temprament! Hon fick riktiga glädjefnatt här hemma! Dessutom vet vi ju att Tarz har en tendens att lämna väldigt fina huvuden och fina käkar, så vi hoppas att han kompletterar henne perfekt. Valparna kommer att hamna i aktiva hem, framför allt inom agility. Åtminstone en av dem kommer att få stanna kvar i hemmet ihop med Soya, för att i framtiden axla hennes mantel som agilitystjärna.   


Så efter ett år i avelsvila (för att kunna hinna se om det blir något vettigt alls av Tarzan-barnen) så har vi återigen förhoppningsvis bidragit till att föra pudelaveln framåt. För friska, sunda och rastypiska avkommor.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards