Alla inlägg under september 2009

Av Annika - 11 september 2009 11:43

Idag har jag försökt vara ledig. Jobbtelefonen har ringt flitigt under morgonen, men jag har ändå hunnit med lite inför imorgon. Lelle slutar vid lunch så han kommer som en riddare i skinande rustning så att vi med gemensamma krafter kan packa färdigt i lägenheten. Har även bokat tvättid för att tvätta alla hallmattor och hundfällar. Cool


Då är:

Telefonen flyttad

Elavtalet för Högenvägen avslutat

Överlåtelse beställd av bredbandsbolaget

Flyttskåp/STORT släp bokat till imorgon. (Lastbilen kostade så sjukt mkt att jag kunde hyra släp i tre dygn för samma kostnad). Den skall hämtas lagom till 11.00


Adressändringen gick inte att göra på nätet förrän jag har startat om datorn. Obestämd Något program till bankID som skall installeras...


Tågbiljetter beställda till Ida.

Gräsmattan klippt.


Nu skall jag:

Duscha

Hämta ut ögonsalva till Tarzan (skräpet han fick i ögat för några veckor sedan har orakat en inflammation)

Hämta ut nya linser

Planera matinköp inför imorgon

Packa upp grejerna jag redan kört upp hit.

Diska


När Lelle kommer åker vi o handlar mat och öl o vin o cider.


Undrar om jag glömt något?

Av Annika - 9 september 2009 22:51

På lördag är det då dags för flytten!! Det mesta är nu packat. Jag har även hunnit tvätta idag. Mor har städat nästan hela köket och jag har fyllt bilen och kört ytterligare en omgång med kassar och påsar till huset. Nu finns ett 10 tal kartonger färdigpackade. Lelle fyller ett par till imorgon och jag fyller troligen några på fredag. Sedan skall nog allt vara med. Gardinstånger och hyllor och liknande skall jag försöka hinna ta ner på fredag, annars får man ta ner dem på söndag. Det löser sig alltid.


Vi räknar med att vi startar hos oss kl 11.00, så alla får en rimlig chans att kliva upp och vakna till liv.


På lördag skall vi få med oss:

Soffan

Vardagsrumsborden

Fåtöljen

Bokhyllan

Tv-bänken

Tv'n...

Köksbordet

Pallarna

En säng (den andra försöker vi få upp på fredagen redan)

2 Malm-byråer

5 Antoniuspelare

2 stolar

Badkaret

drygt 25 kartonger

Extrasäng

Lack-hylla

Lack-bord

Billyhyllor (en låg och en hög)

Den nya kommoden till badrummet

Byrån till den samma

Duschdörrarna

Glasblocken


Herregud, hur skall vi få plats med allt på 2 rum och kök!!??


Dessutom tillkommer allt tjaffs i förrådet och det som är undanstuvat i garaget... Skrikandes


Av Annika - 7 september 2009 19:53

Idag har jag fått upp bokhyllan i Idas blivande rum. Där har jag fått upp ett arbetshörn med datorn och det viktigaste i pappersväg som bör hållas ordning på. Hu, vad lätt det är att grejer försvinner i en renovering!

Noterar att jag missat delge att vi hittat och beställt tapet till det rummet. Det blir en tapet från Midbecs kollektion "Decadence". Offwhite botten med stora turkosa blommor kantade med guld...

 

Jag har även fått packat upp alla kassar med husgeråd - tallrikar, bestick, glas, kastruller, kryddor, vattenkokare, brödrost o.s.v - och organiserat köket en smula. Nu skall det väl gå att få till käk i samband med flytten i alla fall.

Onsdag fortsätter vi att packa. Jag har dessutom tagit ledigt fredagen för att hinna med utan att få hjärnblödning.



//Annika

Av Annika - 7 september 2009 09:49

I går tog jag mig en sväng i trädgården - längst upp under granarna. Ingen plats man normalt uppsöker spontant, men en lite grannfågel hade viskat om att hon sett guld som glimmat på vår sida av tomtpinnarna. Så jag tog hundarna med mig och klättrade upp på höjden och såg man på!!! Tarzan gick i totalspinn!! Hela kanten var täckt av gyllene kantareller!! Jag fyllde snabbt två nävar, tog mig ner till köket och slängde ihop två rostade mackor med smörstekta kantareller till mig och en mycket trött Lelle. Lite senare tog jag en aluminiumform med mig upp och ihop med Tarzan hittade jag en smärre guldgruva. Tarzans kantarell-letar-färdigheter behöver finslipas - han har så bråttom så han hinner inte sätta sig ner utan puffar sönder de största kantarellerna i sin iver över att han hittat dem. Men han hittar dem! Så nu skall jag bara bli snabb nog att hinna hejda honom ha sönder de största exemplaren.

Lelles finger har börjat fungera något så när, så igår påbörjade han de sista avgränsningarna i Opti-Vent golvet, så snart kan vi lägga isolering och golv!

Söndagsmiddagen bestod av fläskfilé med kantarellsås och vildris. Himmelskt!

//Annika

Av Annika - 6 september 2009 22:05

Helt galet vad prylar man egentligen har. Drygt halva söndagen har jag, Leia och min kära mor ägnat åt att packa i lägenheten. Hittills har vi fått ner majoriteten av pryttlarna i köket och flickorna har packat det mesta av sina saker. Mor städade ur alla skåp och lådor i köket i samma veva. Men resten är kvar.

Jag har börjat köra husgeråd och köksprylar upp till huset redan, så att de inte försvinner längst ner i någon låda, eftersom de är det man behöver först och mest. Särskilt eftersom folk skall utfodras på lördag.

Bokhyllan från flickornas rum har jag också kört upp, så att jag får undan papper och pärmar i huset då där behöver rensas så att man kommer in med alla grejerna.

Diskmaskinen har jag faktiskt också fått på plats i huset. Inte är den inkopplad än, men jag insåg att jag var tvungen att sätta den på plats så att jag fick undan den från uterummet. Där kommer vi nämligen behöva ställa en hel del saker på lördag.

Så att flytta handlar ju väldigt lite om att bära kartonger och möbler i förhållande till hur mycket man får planera för att det sakll gå att genomföra något sånär smidigt. Skräckscenariot är ju att allt hamnar huller om buller i över och undervåning och man får ägna halva natten åt att få till en simpel sovplats för 4-5 personer.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards