Alla inlägg under september 2009

Av Annika - 30 september 2009 19:38

Kjolen är klar! Hittade en dragkedja i mina gömmor - bland alla de där bra-o-ha-sakerna som omgivningen svär över titt som tätt. Till och med fållen är klar - annars har jag ju för vana att sitta i underkläderna och fålla klänningar en 30 minuter innan taxin kommer...

Livet är oxå klart, med undantag för öljetterna - men jag har räknat med att ta med mig dem och slå i dem där om jag inte hinner det hemma.


Nu skall jag ge mig på underkjolen. Imorgon är det keramikkurs igen. Skrattande


Rent krasst är det så att skulle nu maskinen explodera, huste brinna ner, det bli översvämning eller en tsunami i Tulebosjön - så är min klänning klar inför helgen. Jag överlever utan underkjol om det kniper och den av ovanstående anledningar inte skulle hinna bli klar.

Av Annika - 30 september 2009 11:28

Paniken började så smått infinna sig. Så klockan 10 prick ringde jag Hasse på Mölndals Symaskinsbutik och ojade mig. Jag förklarade vad som hänt, vilken panik jag hade och hur spolkorgen såg ut (lokaliserade felet dit redan igår kväll). Han sa att han inte hade någon ny sådan inne, men kom med ett tips som fungerar som konstgjord andning de kommande dagarna!! Jag rusade ner i källaren - jobbar hemifrån idag - och slet fram ett slippapper till en av maskinerna och utförde operationen så som Hasse hade sagt. Rusade upp. Satte spolen i spolkorgen, höll andan och tryckte på pedalen. Maskinen fungerar!! Hasse ÄR en ängel!!


Nu jäklar skall klänningen bli klar ikväll.


//Annika

Av Annika - 29 september 2009 20:22

Mönstrerkonstruktionen gjord, kjolen utskuren och ihopsydd. Linningen ditsydd, men jag har ingen dragkedja... *svär*


Jag skall fortsätta med att kanta livet. Därefter skall jag ta mig an underkjolen.


O tror ni inte på f*n... maskinjäveln går sönder!!! Jag tror jag spräcker ett kärl i huvudet!!


//Annika

Av Annika - 28 september 2009 06:59

Kläningslivet är nästan klart. Det är bara kantband kvar på framsidan och islagning av öljetterna bak - för snörningen. Räknar med att vara klar med det ikväll. Förhoppningsvis skall jag även ha hunnit med att göra mönster till kjolen.


//Annika

Av Annika - 27 september 2009 17:08

I kaoset som uppstod i min hjärna efter insikten att jag nu faktiskt inte har någon symaskin - eftersom den andra Husqvarnan gjort ungefär samma sak hemma hos min mor för ett drygt år sedan - så började jag febrilt leta efter något ställe som kunde tänka sig att sälja en ny maskin till mig. Gissa om det finns en enda symaskinsbutik i Göteborgsområdet som har öppet på en söndag!?


I kaoset lutade sig Lelle tillbaka, öppnade en öl till och sa "Blocket. Kolla om du hittar något snabbt och biligt på blocket." Snabbt blev det. Billigt... nja, det vet i f-n.


Jag har idag kommit hem med en broderimaskin *jublar inombords* och sjukt många tusenlappar fattigare. Flickan som sålde den hade använt den till att brodera lite hundhalsband och sy lite - men inte särskilt överdrivet. Hon i sin tur hade köpt den av en kvinna i Nyköping som knappt hade packat upp den. Så nu har jag inte bara en symaskin igen utan har förverkligat en liten dröm och insförskaffat en broderimaskin. Dock är det så sjukt mycket funktioner på den så jag tror det kommer att ta större delen av dagen bara att sätta sig in i hur man får igång raksöm...


//Annika

Av Annika - 26 september 2009 20:31

Då har jag under kvällen fått igång syendet och understommen till livet är nästan klar, när jag upptäcker att jag skurit ut en del fel... Ena sidstycket har jag vänt på och måste såleds göra om. Det innebär att jag måste köpa lite mer bomullstyg imorogn för att kunna fortsätta.


Medan jag sitter och klurar på hur jag skall ågärda felet, så hör jag hur det börjar fräsa ilsket bakom symaskinen! Första tanken är: "Helvete! Nu har jag ställt ljuset för nära något!!" Har ett tänt stearinljus på bordet som jag använder för att smälta ändarna på rigelinbanden på vartefter jag klipper till dem och syr i dem i stommen. Flyger upp och ser hur det blixtrar och fräser ur kontakten på symaskinen!! Sliter ut kontakten. Nu börjar det ryka UR maskinen. Sliter tag i maskinen, vräker upp dörren och hivar ut maskinen på gräsmattan, med andra handen har jag fått med mig brandsläckaren som stod på golvet innanför altandörren! Det ryker ur maskinen, jag är beredd att dra sprinten ur släckaren och för min inre syn ser jag hur maskinen drar en sista suck och röken börjar avta. Min symaskin har brunnit upp.


Crap. Vad gör jag nu?


//Annika

Av Annika - 26 september 2009 16:15

De beställda skorna kom med posten igår - de är supervackra!En underbar ljusrosa färg, en perfekt höjd på klacken, ljuvlig form - o så är de för trånga! Storleken är det inte fel på, men mina fotvalv är något högre och det gör att de skär in mitt på foten! Så det är med stor sorg jag inser att jag blir tvungen att skicka tillbaka dem.


Lelle, min älskling, tog mig i handen, hivade upp mig på hojen och körde in till stan - beredd på att få ägna hela dagen åt att springa runt i oräknerligt antal affärer i jakt på ett par skor till nästa lördag. Skoaffär ett gick vi ut ifrån direkt. Skoaffär två: där på hyllan stod de! Dem jag egentligen letat efter hela tiden! Ett par purpurfärgade satinskor med slät klack, öppen tå och rosett fram! Dessutom var de i rätt prisklass! Vilken flax. Tyvärr fanns de inte i halvstorlekar, men jag köpte gel-inlägg i halvsula och för häl, så att de skall sitta perfekt. Klacken var kanske något högre än jag från början tänkt mig, men det skall nog gå bra i och med att jag skall ha gel-inläggen. SÅ nu skall jag sätta mig vid symaskinen och ta itu med klänningen.


//Annika

Av Annika - 25 september 2009 13:12

Det finns valpar i Monyas mage! Skrattande Leone kunde se 4 små yngel simma omkring i den blivande modern, under ultraljudet idag! Lycka och jubel! Så om inget oförutsett sker så ligger Lelles framtidshopp och skvalppar där och flyttar hem till oss under julen!


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards