Alla inlägg den 8 maj 2011

Av Annika - 8 maj 2011 21:59

Nu mina kära vänner. Så är det så här. Jag behöver hjälp. Er hjälp. Eller rättare sagt, jag behöver hjälp av dem som kan bidra med sin tid några timmar lördagen den 4:e juni. I Finland kallar man det för "talkoopäivä" och är ett vanligt begrepp. Man samlas, hjälps åt att fixa, käkar, fikar, umgås och finns till. Njuter av tillvaron och sällskapet samtidigt som man får något gjort.


Jag behöver bärhjälp och grävhjälp. Och troligen även snickerihjälp.


Det som gått under benämningen "rosenplatån" skall äntligen åtgärdas. Plantor som är innanför ett visst mått skall grävas upp och flyttas. Ytan skall jämnas ut med hjälp av matjord och ett stenkrosslager som finns i planteringsbänkarna på husets framsida. Effekten blir att dessa (planteringsbänkarna) skall tas bort på samma gång. Matjorden ur dessa skall först och främst upp i den större av odlingslådorna.


Sedan har jag planen att innertaken skall på plats i källarvåningen. De som inte vill gräva och bära kan få snickra. Jag är inte den som är den utan anpassar mig till folks olika förmågor. Är du inte höjdrädd kan du få ta en kvast och befria takpannorna ifrån mossa!


I gengäld bjuder jag på mat och dryck under dagen till alla som är med och ger mig ett handtag!


Jag vill veta vilka som kommer och vilka tider man kan ställa upp. Du skickar ditt o.s.a på mail till annika@ironfairies.se, postar en kommentar till det här inlägget eller ringer/smsar mig. Jag vill veta detta senast onsdagen den 1:a för att få skuggan av en suck att kunna handla in mat och dryck i tillräcklig mängd.


Jag ser fram emot att se just dig hos mig!


//Annika

Av Annika - 8 maj 2011 18:12

Några stenar runtom återstår och så väntan på att växterna skall täcka dammdukskanten. Men annars så är den klar...


Jag vet inte hur de är med er andra, men i min trädgård finns det en hel del sten. Rätt naturligt för en sluttningsträdgård. Jag har tänkt att jag skall ta vara på de stenar som kommer i min väg. Om inte annat kommer de att få hjälpa till att rama in dammen...


Det saknas fortfarande en del stenar runt om, men de kommer...


Bakom de stora stenarna kommer jättedaggkåpan att fylla ut tomrummet och mellan dem har jag satt rosenstav, som skall öka på höjden. Silverarven kommer förhoppningsvis att dölja dammkanten fint ihop med stenarna. En funkia kompletterar daggkåporna. Ytterligare en funkia kommer att få flytta närmare när den vita spirean tas bort. Bakom dammen kommer sedan sittplatsen jag planerat i två år nu. Marken är väldigt ojämn och jag har börjat överväga ett runt/sexkantigt  trädäck...


Färgtemat på platån kommer att gå i ljusaste rosa till rosalila. Enstaka duttar med vitt kommer att fullända paletten.


Jag har idag även hunnit med att flytta på en ros. Tyvärr kommer jag inte alls ihåg vad det var för färg på den, så det får bli en överraskning. Jag tror den är rödrosa. Den sticker nu upp mellan daggkåpa och funkia och bidrar till vyn vid dammen. Den fick lite stryk i flytten, så vi får se om den tar sig.


Nu börjar väntan på att det skall växa till sig.


//Annika

Av Annika - 8 maj 2011 15:55

Körsbärsträdet står i blom! Det är så vackert! Det fullkomligt lyser av prakt och då har det precis slagit ut...


Körsbärsträdet har börjat blomma... det blir nog en hel del körsbär i år hoppas jag!


Under körsbärsträdet skymtar man jordankaren jag försökt få ner i marken. De går tyvärr inte djupare än så och det gör att jag får förkasta idén med spaljéer av armeringsmatta mot skogen som gräns. Jag skall flytta den idén till entrén.


Istället skall det bli en häck av vintergrön liguster. Jag har idag beställt barrotade plantor som kommer med DHL i veckan ifrån Hortogreen.com. 20 ligusterplantor 50-80 cm höga, inkl frakt, gick på knappt 560 kr. Klart överkomligt. Nu får jag ÄNTLIGEN en liten häck som jag kan formklippa! Funderar på om den skall få ta sig formen av en borgmur. Eller kanske en vägg med fönster i, så man kan kika ut på andra sidan....


Under körsbärsträdet skymtar man även en av odlingslådorna... I den har jag sått sallad.   Nu skall solen och värmen bara göra sitt så man kan börja skörda snart... 




Odlingslådan med gamla fönster som skydd mot frost och den just nu heta solen.


Här kan man skymta de späda salladsbladen som börjar sticka fram ur jorden. Nu får jag inte glömma vattna!


Den andra skall fyllas och i den har jag lovat Leia att sätta Haricot Verts. Hon älskar dem! Runt odlingslådorna skall jag stoppa ner frön av ringblomma. Har hittat en fin sort som skiftar i färg och som jag tycker är mycket finare än de orangea.


Nä, nu skall jag fortsätta gräva ner dammdukskanterna och sedan gräva skåror för att stoppa ner fröna till ringblomman. I badräkt och gummistövlar... Solen skiner och termometern säger att det är 26 grader i skuggan.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards