Alla inlägg den 31 augusti 2009

Av Annika - 31 augusti 2009 07:08

Som ni märker så har detvarit  lite tasktigt med uppdateringar här de senaste dagarna. I vanlig ordning finns det flera orsaker. Den främsta är givetvis att det inte hänt något nytt...


Lelle hade kvällstjänstgöring i onsdags. Det skulle genomföras någon fotbollsturnering på regementet. Lt Falheim hann knappt värma upp innan han hamnade på akuten. Han har skadat högerhanden - en enda boll krävdes för att få höger ringfinger ur led. Den är nu rättdragen och fasttejpad i långfingret. Hans första tanke var inte: "jäklar, undrar hur illa det är med fingret" utan "jäklar, hur skall jag nu kunna jobba i källaren". Som om det vore det viktigaste. Nåväl, ni har säkert räknat ut det - det kan han inte. Förmodligen kommer det att dröja några dagar till innan rörligheten är så god att han kan ta vid där han slutade.


Aspekt nr 2 är att det i huset nu finns en höglöpande tik som förhoppningsvis blir mamma om två månader. Dock är det så att hon inte kan få härja runt fritt, dels för att fel hane kan få för sig att kliva på, dels för att rätt hane är av åsikten att hon skall betäckas var femte minut. Det går ju inte. Så huset är nu sektionerat och indelat med kompostgaller, dörrar, burar, slussar och bara morgonkissen tar ca 20 min att genomföra då alla skall slussas ut och in utan att det sker några olyckor. Det går alltså sjukt mycket tid till övervakning. Det är väl för väl att det inte håller i sig så många dagar.


Så kära vänner. Vi siktar in oss på att under september månad få ett fungerande badrum. Jag kan säga att det börjar bli rätt svalt att duscha i växthuset - tro mig, jag gjorde det igår kväll kl 22. Men det sätter igång blodcirkulationen och gissa om jag sov gott i natt. Flytten sker om knappt två veckor och det skall bli spännande och se hur mycket utrymme vi får kvar att leva på innan vi fått källarvåningen klar. Men de säger att man klarar det mesta så länge man är älskad och har roligt.  Så det är väl tur att vi är kära och har humor. 


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards