Alla inlägg den 8 augusti 2010

Av Annika - 8 augusti 2010 10:58

Planen är ju att para Vilda - vårt underbara, älskade lilla yrväder/keldjur/vinhundsfurie - till våren. Handlingen är rent egoistisk: jag vill ha ytterligare en underbar, ljuvlig, sällsamt litet monster i huset. Som många vet är Vilda HÖGT älskad och avgudad. Det finns ingen som hon! Men man kan försöka komma nära nog...   


Det gör att jag vänt och vridit på stamtavlor, tittat på hanar, ringt, mailat, frågat, intervjuat, lagt näsan i blöt - för många på gott och ont. Men syftet har varit att hitta en hane som passar min lilla varelse. Nu tror jag att jag hittat hem. Dock är det så att Vilda skall först genomgå hälsotester och förhoppningsvis skall även den tilltänkta hanen genomgå dessa, så jag är inte helt beredd att basunera ut namnet på honom riktigt än. Det är att jinxa det för mycket. Hon skall dessutom inte paras förrän till vårlöpet så mycket kan fortfarande inträffa.


Men en bild på honom kan ni få... för den här killen är jag helt såld på. Så mjuk, så go, så balanserad, så vaken och allert utan att vara orolig. Trots att han kom upp för trappan här hemma igår accompanierad av en pudelserenad. Lite misstänksam i början, visst. Men det gick över när fröken Vilda bjöd upp till lek och det rejsades ett par varv på gräsmattan.



Han är som gjord för Vilda!   Så nu håller vi tummarna att allt går som det skall och inget oförutsett inträffar under det kommande halvåret.


//Annika

Av Annika - 8 augusti 2010 10:46

I veckan har jag haft besök av min hustomte. Rabatterna på framsidan mot husväggen har börjat få sig en omgång. Nävorna är borta och en hel del jord har fått se sig buren upp till odlingsbänken under fruktträden. Halva odlingsbänken är fylld än så länge. Hoppas min hustomte har ork kvar att ge mig ett litet handtag till snart. Min arm är fortfarande inte helt bra, så jag vågar inte bära själv.


Lelle har varit här i helgen och hjälpt mig bära hem golv ifrån Bauhaus, av samma anledning. Lägga det kan jag göra själv - det är inte tungt. Men att lyfta 8 paket laminatgolv i och ur bilen och upp för trapporna hade nog gjort att jag sedan inte hade kunnat använda armen för att lägga golvet.


I övrigt har jag försökt ta det lugnt. Vilat. Shoppat har jag gjort oxå faktiskt. Rabalder hade rea. Hittade två par skitsnygga byxor och två tunikor. ÄLSKAR Rabalders kläder. Även om jag bara har råd att handla där när det är sommarrea. Igår fyndade jag ett par skor oxå. Har letat efter ett par stilrena, ljusa, bekväma skor med stadig klack som går att visa hund i. Vi hade vägen förbi Pingstkyrkans second hand och där hittade jag ett par sprillans nya Tamaris-skor i ljusbeige skinn, anti-shock och gummisula. 2.5 cm fyrkantig träklack och carré-tå. 85 kr! Har ju ett par Tamaris-skor sedan innan och de är underbara att gå i!


Har en sak till att glädjas åt. Men det skall nog föräras med ett eget inlägg.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards