Alla inlägg den 2 augusti 2010

Av Annika - 2 augusti 2010 20:17

Odlingsbänken är klar, målad och på plats! Nu skall den bara fyllas oxå... Men jag vet att det finns en hugad spekulant på det jobbet, så jag väntar tills hon känner sig manad.   


Annars har jag nog inte gjort så mycket mer. Slitit upp de sista av röda vinbärsbuskarna som blev över. Planterat klematisen som stått i sin kruka i snart en månad. Tvättat lite. En del. Mycket. Igen. Begriper inte vart allt i tvättkorgen kommer ifrån.


Imorgon skulle det inte skada om jag städade källarvåningen. Lättare att fortsätta jobba då. Men det är ju så tråkigt. FÅr väl se vad vädret bjuder en på för möjligheter till imorgon. Nu skall jag öppna en kall fölköl och njuta av min första riktiga semesterdag. Som förresten har innefattat säkert 20-talet samtal ifrån jobbet.   


//Annika

Av Annika - 2 augusti 2010 07:39

Igår byggde jag klart odlingsbänken. Idag skall jag försöka få upp den 125x125 cm (någon hade ändrat ursprungsmåtten på brädorna) stora lådan upp för de två trapporna i trädgården och måla den.


Jag lyckades spackla klart drygt halva sovrummet igår. Fick avbryta mitt i och dra i en massa skruvar. Spacklet (gipsfiller) hann givetvis torka under tiden eftersom det hann bli rätt varmt i rummet då bygglampan var på. Så jag fick blanda nytt. Vilket oxå hann torka innan jag hann klart. *suck* För mycket och för vid hink med andra ord. Idag skall jag vispa ihop gipsfiller i en liten youghurthink istället. Mindre mängd och mindre vid burk. När det är gjort skall det slipas och därefter spacklas igen.


Jag TROR att jag hittat en tapet till sovrummet. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken färg. Tapeten har jag köpt en gång tidigare. Då hann jag få upp den lagom till att jag sålde lägenheten, köpte huset och flyttade...    Jag var omåttligt förtjust i den redan då och uppfattningen har inte förändrats. Då hade jag den turkosa. Överväger faktiskt att beställa den igen. Den är grymt fin. Vill inte ha den för mörk eftersom den skall sitta på den innersta väggen, vilken jag skall ha huvudänden på sängen mot. Tror att jag någonstans skall ha sparat panellängderna i silver jag en gång införskaffade ifrån IKEA. Ihop med transparenta vita kommer de att bilda draperier för garderobsväggen. Vita sammetskuddar. Vita malmbyråer. Vitt överkast. Minns att mitt sovrum skall vara hundfritt. (JA! Vilda räknas inte!) Äggskalsvita väggar i övrigt. Svart lampfot, med lampskärmskjol i vitt lin. Åh... jag TROR att jag bestämt mig... Kanske liiite obeslutsam om färgen. Men äggskalsvitt på övriga väggar passar ju vilken som, så tapeten i sig kan jag beställa senare i höst. Måste ändå måla först.


     

Bilderna är ifrån www.tapetorama.se. Tapetkollektionen är ifrån Osborne&Little och heter Tara. 


Med den bruna skulle man kunna ha lite softare textilier. Lite offwhite, nougatbrunt, mörkbrunt och accenter i turkos, lime och lila. Lite mer boudouir känsla. Med den aquafärgade skulle nog renare vita med accenter i rosa och turkos bli bättre. Lite mer lounge. Den turkosa skulle få bli som jag beskriver ovan - vita textilier med svart och stänk av silver. Mer fräsch sekelskifte. Vilken tycker du?


//Annika


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards