Alla inlägg under september 2010

Av Annika - 12 september 2010 10:47

DÅ har jag räknat på vad vardagsrumsgolvet kommer att kosta och det blir till att släpa hem gipsskivor. Det blir billigare, mindre kladdigt, bättre brandskydd och jag slipper omaket med att flytspackla eftersom jag ändå inte skall ha värmeslingor i golvet.


Klinker Hornbach: ca 3000 kr

Gips med skruv: ca 650 kr

Fix: ca 500 kr

Fog: ca 500 kr

Nytt vardagsrumsgolv: ca 4650 kr eller 230 kr/kvm


Helt överkomligt. Laminatgolv hade gått på lite drygt 200 kr kvm och nu behöver jag inte köpa separat golvskiva till braskaminen, vilken ligger på ca 1500 kr. Lite lustigt, men i det större perspektivet blir det till och med billigare att lägga in klinker nu...   


När jag ändå raljerar kostnader så måsta jag bara få lyfta en sak som gjorde att jag satte i halsen i fredags. Jag skall ju göra en bygganmälan i och med att eldstad och skorsten skall installeras. Ringde Mölndals kommun för att höra hur jag går tillväga och framför allt: vad kostar det? Svaret på den sista frågan blev 2296 kr! Samma anmälan kostar i Västerås kommun 750 kr! Samma handläggning för samma sak i två olika kommuner... HUR och VAD är det som gör prisskillnaden??


//Annika

Av Annika - 11 september 2010 18:16

Då har vi valt klinker - det blir en ljust creme/grå platta med små glacerade stänk som gör att ytan glittrar en smula. Hittade den på Hornbach till en kostnad av 150 kr kvm. Klart överkomligt! Till det skall vi ha en effektbård i krossad sjösten, som skall löpa diagonalt igenom hela rummet för att bryta "fyrkantigheten".


Först måste dock golvet flytspacklas. Den här gången gör jag det själv. Tänker inte avlöna kumpiga hantverkare som ändå inte gör rätt. Då kan jag få göra fel själv och samtidigt lära mig något. Dessutom är det inga fall, så det skall nog gå. Stor portion tålamod och ett par rejäla hinkar. Förhoppningsvis kör vi igång om två veckor. Hade hoppats få börja den här helgen, men finansieringen kommer i mitten på veckan och nästa helg skall vi på viltspårkurs. Eller så poppade en ny tanke upp... ett lager renoveringsgips på befintligt trägolv. Då förstärker man golvet, får en jämn yta, en ljudisolator och förstärker det byggnadstekniska brandskyddet.


Det börjar luta åt det sistnämnda.


//Annika

Av Annika - 8 september 2010 20:13

Då är braskaminen beställd och installation satt till torsdagen den 28:e oktober. Det blir Skortenspojkarna i Mölndal som kommer och hjälper oss. Modellen blev en Contura 550 med täljstenstop. Contura har kampanj på dessa just nu så inte kunde vi snåla på ett par tusenlappar på en investering som skall hålla i säkert 15 år. Färgen blir förmodligen grå (vi fick frist att tänka på det ett par dagar) och skorstenen blir i samma färg som spisen. Det kommer 2 snubbar och fixar hela rasket på en dag. Notan totalt landar på 33 000:-, inkl skorsten, taksteg, kamin och arbete. En luftvärmepump hade blivit billigare... men inte hälften så mysig och så slutar den ju att fungera när elen går. Det är främst det vi skall motverka.


Innan monteringen skall jag ha hunnit lägga klinker på den delen där kaminen skall stå. Dock återstår valet av klinker. TÄNK om man hade kunnat hitta kalkstensskivor att lägga istället.   


//Annika

Av Annika - 8 september 2010 07:33

Inte mycket den senaste veckan. Eller så kan man tycka att det är massor. Beror ju helt på vad man tycker är värt att nämna.


  • Jobbet tog vid med oförminskad fart när man kom tillbaka.
  • Vilda har börjat löpa - en månad tidigare än beräknat. Gör hon så här nästa löp oxå så är det parningsdags redan i början på februari.
  • Leia ligger hemma med feber och halsont.
  • Lelle ligger i Linköping med feber och halsont.
  • Tarzan och jag har gjort inprov till appell-lydnadskurs och blivit godkända. Vi som inte tränat platsliggning med andra drog till med en tia på det momentet. Vi som inte tränat alls de senaste månaderna klarade oss ruskigt bra faktiskt.
  • Vi skall bli med braskamin! Därmed skall vi även lägga klinkergolv i vardagsrummet... Det värsta med det är att vardagsrummet måste tömmas. Frågan är: vart?

//Annika

Av Annika - 4 september 2010 21:31

Här kommer nu några av de utlovade bilderna ifrån utställningen på Gotland.


Yzma och Lilo under bedömning i valpklass


Pumba och Yzma


 

Pumba uppställd


Pumba i rörelse


 

Mamma Nova


 

Pappa Tarzan


 

TinTin


Husse och Vackra Vilda

 

Vår underbara Vilda på språng! Och vilket språng!! Hon nästan släpar husse med sig!


Familjefoto: Nova, Pumba, Lilo, Yzma och Tarzan.


Läckra Lotten på väg in i ringen med Leif


Malin visar upp stiliga Lipton för domaren. 


Jag vill än en gång passa på att tacka Anna för en fantastisk vecka! Det var SÅ roligt att få träffa valparna och mamma igen! Jag hoppas och ber innerligt att vi får möjligheten att göra om detta, trots det ofantliga avståndet mellan oss. 100 mils körning är inget man ger sig i kast med utan vidare! TACK Anna, ditt beslut om att komma med oss till Gotland gladde mig oerhört!!


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards