Alla inlägg under juli 2010

Av Annika - 25 juli 2010 14:30

... men det är bara att konstatera att det gör det ju faktiskt inte.


Idag har det regnat och jag har bland annat lekt rörmokare. Har kopplat in avloppet till handfatet i badrummet och fått upp badrumshyllan. Städade undan och kom på att jag har ju faktiskt inte någon bild på hur det ser ut just nu...


 


Det är givetvis massor kvar att göra. Skivor runt fönster och draperi för tvättstugedeleln. Hyllor ovanför tvättmaskinen. Hyllplanen finns, jag skall bara hitta konsollerna i röran... Högersidan av väggen - som inte syns på bild - har inte blivit färdigfogad. Vill få upp handdukshängare där och har en hylla som skall få flytta in när väggen är helt klar. Värmeslingan skall kopplas in. Alla eldosor skall på plats. Innertak och ny belysning. En ekskiva under handfatet. Toastolen skall skruvas fast. Det går inte att dansa samba på den just nu så att säga. Krokar för handdukar. Väggen mot bastun är inte helt klar och därmed har inte glasdörrarna kommit på plats heller. Större delen av bastun är kvar att bygga.


Men det går att leva med. Allt annat går att pyssla med när det är regniga dagar. Hösten och vintern är lång.


//Annika

Av Annika - 24 juli 2010 22:20

jag har gått en vända med kameran idag, men de mörka molnen bidrog inte till några direkt fina bilder. Dock ville jag föreviga när min Ferdinad Picard blommar och hur det ser ut växthuset just nu, bland spagettipumpor, vindruvor, tomater och kryddor.

 

Ferdinand Picard - vilken doft! Vilken sagolik färg!


 

Här blommar spagettipumporna och tomaterna håller på att mogna.


Imorgon skall jag titta till om brytbönorna tagit sig på sin nya plats. De kom i jorden ganska sent, men de går ju även att skörda sent så jag håller tummarna. Körsbären har börjat mogna och plommonträdet dignar av ännu omogen frukt. Smultronen är snart övermogna - hinner inte plocka av dem alla.


Vinbärsbuskarna flyttade jag på i veckan igen. Är lätt förvånad över att de överlevde vintern - men de bär till och med frukt! Inga gigantiska mängder, därför flyttade jag på dem redan nu. Då hinner de rota om sig på sin nya plats igen. På den gamla platsen skall jag få upp en odlingslåda. Kanske hinner jag få en skörd sallad där i år. Om inte annat så står den klar inför nästa säsong... Har hittat ett par gamla fönster att lägga över så det blir en bra drivbänk. VAD jag skall så nästa säsong vet jag inte än. Men det blir mer ätbart - sockerärtor kanske. Det är ju så sjukt gott. Sallader och spenat tror jag. Brytbönor skall få komma i jorden tidigare och så tomater förstås.


Har även börjat planera för att bubbelplasta in växthuset. Vinrankan skall få övervintra i växthuset, liksom rosorna i sina stora krukor. Dem skall jag lägga cellplastisolering under och runt.


Jag har ett par plantor med svarta stockrosor jag måste sätta ut på sin plats snart, Vet bara inte vart. De kommer ju inte att blomma förrän nästa år, men de måste hinna ta sig innan kylan kommer. Solrosorna sådde jag för sent inser jag - de kommer inte hinna blomma i år. Nåja, det är inte hela världen. Man lär sig.


//Annika

Av Annika - 23 juli 2010 18:51

Lelle är i Köping över helge och skall springa i Gertys koppel. Han har till och med Gimli med sig.

Leia är i Finland i nästan två veckor - de åkte idag.

Så det är bara jag och de små hemma hela helgen. UNDERBART!!!


Så vad skall jag ge mig i kast med...?

Bygga en odlingsbänk och börja bära upp jord ur rabatterna mot husfasaden...

Köra till tippen med den där högen som på något mystiskt vis återskapat delar av sig på framsidan...

Sätta gips för en av hallväggarna så att jag kan flytta dit garderober...

Bada valpen och klippa pudlar...

Börja bestryka väggarna i Leias rum...


Nåja, vi får helt enkelt se vad jag har lust med imorgon. Nu skall jag ner och köpa mig en flaska vin, sätta mig på altanen och dricka vin och äta ost och lyssna på min ljudbok. Fyrvaktaren av Camilla Läckberg.


//Annika

Av Annika - 23 juli 2010 18:15

Lelle har nu haft semester i två veckor och som bekant är trappan på plats. Den senaste veckan har han varje dag dragit ett lager lack över trappstegen dessutom så nu kan man gå i den obehindrat. Fortfarande är det passbitar som skall på plats, vangstyckena skall spacklas och målas. Men den fungerar som den skall.


De senaste dagarna har han ägnat åt att få upp reglar för sovrumsväggen och ett litet förråd som vi avsatt lite drygt 2 kvm för. Någonstans måste man ju göra av julpynt och annat tjaffs.


 

Så här ser det ut när man kommer innanför dörren. Här ser man vangstycket på trappan - det skall målas vitt. Den gamla spaljén har vi tagit bort, liksom sättstegen.


Lite svårt för en utomstående att få grepp om det kanske... Här skymtar man lite av den öppnare konstruktionen i trappan


Bättre såhär? Det vita är alltså det som skall bli väggar mot hallen. Rakt fram skymtar man nu in i sovrummet. Det grå till höger är väggen mot sovrummet inne i förrådet.


Det känns som att hallen är GIGANTISK. Och det är den - trots att den är en aning mindre i golvyta än innan, så upplevs den större. Trappan gör jättemycket, att öppna upp den var ett mycket lyckat beslut.


//Annika

Av Annika - 14 juli 2010 11:47

Skall lugna alla oroliga. Vi har konsulterat grannar och mina stålmän på jobbet och gjort en uträkning som leder till att det mentala lugnet över vattenläget lägrar sig.


Dels har vi räknat ut att med tidsåtgången och tryck och kranstorlek så har det inte gått åt mer än 100 liter vatten. Visst lite surt på den slutna tanken - men vad är 100 liter på 6 kubik...? I det stora hela alltså. Frågan i sig är alltså retorisk.


Dels har Lelle konsulterat grannarna och de säger att det brukar fylla på över dagen i brunnen om pumpen står still - vilket den gör. Vatten finns i tanken så man klarar dagens göromål med kaffe och dyligt. Så det är nopg så att det är torkan de senaste veckorna som satt sina spår. Hällregnet igår tar ju lite tid innan det når brunnen.


Så det är bara att vänja sig - så här är det att bo på landet. :-D Litet pris att betala för sin oas på jorden.


//Annika

Av Annika - 14 juli 2010 07:32

Kom hem ifrån jobbet igår och hittade Lelle i köket - fönandes Gimli, vilken precis var badad. Han hade badat honom i växthuset. Najs. One done, three to go. Gick upp i växthuset och pysslade om lite blommor. KOm på att det är dags att vattna med gödning. Letade efter gödningen och gick och fyllde upp vatten i en hink. Undrade varför vattentrycket var så dåligt. Lelle flyger upp och in på toaletten! Stänger av kranen i handfatet........ Slangen har lossnat så det har stått och spolat i handfatet. Vattentanken är tom. 200 liter rent vatten rätt ner i avloppstanken. Vilken vi just tömde häromdagen. Blä. Nåväl. Shit happends. Lelle har så dåligt samvete så han spricker.


Men problemet är större än så. Den senaste tidens torka har bidragit till att brunnen verkar rätt torr. Visst regnade det igår, men det tar ju tid innan det hinner rinna ner 30 meter i backen. Så nu får vi snåla med vattnet. Det ÄR roligt att ha hus. Det ÄR roligt att ha hus.


//Annika

Av Annika - 13 juli 2010 07:43

Men jag hade inga bilder ifrån lördagens grillning i min kamera. Om någon annan har det så är de väldigt välkomna!


//Annika

Av Annika - 12 juli 2010 10:22

I torsdags eftermiddag invaderades huset av 08:or! Leone kom ner med dotter Malin och sina tre yrväder. Eller tja, två yrväder och Kajzza. Lelle kom hem. Leia kom hem. Fick ett telefonsamtal ifrån Lelle som berättade att han och Leia hade hamnat på samma tåg...     Leone fixade middag i form av hemlagad pizza. Alla åt tills de storknad och stupade i säng.


Fredag morgon begav vi - Leone och jag - oss till Tvååker. Lelle hade redan åkt. han fick sjuts med Ulrika ifrån Kungsbacka. De skulle ställa ut och behövde vara där tidigt. Jag och Leone tog det lugnt och var nere strax efter nio. Vi hade lovat flickorna att inte vara borta så länge... Gissa om vi blev lite förvånade när vi upptäckte att klockan var halv ett när magen började kurra... Väl hemma - efter att ha shoppat, ätit och tjötat sönder en massa pudelfolk - körde jag flickorna till Liseberg. De fick order om att äta där och så köpte vi hem sushi till oss. Kvällen förflöt lugnt, flickorna hämtades hem och vi däckade igen.


Lördag åkte Leone och Malin iväg för att fika med släkten. Jag och Leia satte igång och städa. Både ute och inne. Kvällen skulle nämligen rymma en grillfest med en massa hundfolk. Vid tre åkte jag ner till Coop för att möta upp Leone och handla. Systemet, Coop och Huveröds på en timme blankt. Snyggt jobbat. Halv fem åkte jag och hämtade upp första gänget gäster vid tåget och därefter började de droppa in medan vi förberedde maten. Coleslaw, fetaoströra, barberque-sås, sallad, bröd, kycklingspett, korvar, hamburgare, marinerat kött och så smultronpaj med glass till efterrätt. Kan lugnt säga att vi hade en mycket trevlig kväll bland folk, pudlar och IGsar. 8 pudlar och 3 IGsar närmare bestämt. Ingen åkte hem ifrån oss hungrig i alla fall.    Skall se om jag kan ragga lite bilder ifrån deltagarna, att lägga upp här.


Behöver jag säga att söndagen ägnades åt vila i hettan. Leia åkte till pappa och skall vara där i en vecka drygt. Det var bara Leone som fick tokryck och började baka bröd. Så nu är frysen fylld för några dagar framöver. De åker dock hem idag så nu börjar lugnet lägra sig igen. Kommer nog att kännas tomt att komma hem till bara Lelle och hundarna. Lelle, vars semester börjar idag och vilken han ämnar tillbringa i Kållered, pysslandes med huset.   


//Annika


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards