Alla inlägg den 18 maj 2012

Av Annika - 18 maj 2012 18:13

Idag har jag gjort ett röj i hundrummet och monterat valphagen. Skurade golven säkert tio gånger innan jag la på ett lager plastmatta. Lite ironiskt att valplådemattan är i bättre skick än golvmattan i hundrummet... Nåväl, det rummet skall ju oxå renoveras vad tiden lider. Ännu mer ironi är det väl att golvmattan till valplådan är såpass snyggt så jag tror det skulle kunna passa som golv i hela hundrummet.


Uterummet är hjälpligt städat och trimbord och fön har fått flytta ut dit så länge. Sommaren är ju tacksam då man kan pälsvårda utomhus. Till hösten har vi ju trimmet i ordning fullt ut. *Yey!* DET är lyx på hög nivå. Hade kanske varit ännu lyxigare om det hade funnits i ett annex till hemmet. Men vad f-n, man kan inte få allt!


Så när städningen var klar så började vi flytta upp valparna Yzma och jag. Två och två bars de upp till hundrummet under Yzmas överinseende. Redan tidigare har de andra hundarna fått komma ner till valparna en och en och kikat att det är valpar som finns där nere. Idag fick de nosa på dem tillsammans innan de lyftes in i valphagen. Så här några timmar efter flytten märks det väldigt väl på de andra att något hänt. Hela flocken är lite på tårna och reagerar på minsta lilla ljud. Grannbarnen har varit och knackat på för att få leka med hundarna, men vi får ligga lågt ett par dagar med sådana aktiviteter. Alla hundarna behöver komma till ro och känna sig trygga med att puppisarna bor på övervåningen nu. Yzma har intagit hundrummet på egen hand, men hon har inga problem med att de andra kommer in och kikar. Den enda som inte får gå för nära är... Vilda. Då fräser Yz. Medan Lilo utan problem har fått bosätta sig under bäddfåtöljen intill valphagen och sitter ibland i den och kikar ner i valplådan. Tarzan är väldigt beskyddande över valparna. När Pumba började låta lite ivrig så motade Tarzan ut honom ur hundrummet. Det är verkligen fantastiskt att få följa hur en flock agerar. 


Har inte vägt valparna på några dagar förrän idag. De ökar ju i vikt som de skall. Några mer *host* o några lite långsammare. Största tiken väger idag 660 gram och den minsta tiken väger 440. Alla äter, sover och gör ifrån sig som de skall. Den lilla skvätten är en aktiv sak. Hon ångar på bra. Klättrar och paddlar utan dess like. Idag var hon uppe på tassarna och gick ordentligt. Blivande liten agilitystjärna kanske? Tur att det finns blivande mattar och hussar som vill ha en sådan.  


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards