Alla inlägg den 12 maj 2012

Av Annika - 12 maj 2012 22:35

Idag har äntligen solen tittat fram efter några dagar med ihärdig blåst och regn. Vi har ägnat ett antal timmar i trädgården. Gräsmattan fick årets första klippning och vi fick två spireaplantor i jorden. Vi saknar några meter innan häcken runt gräsmattan blir komplett. Under dagen har vi bestämt att rosenripsen och doftshersminen skall få flytta ner till gräsplatån för att bidra till inramningen.


I växthuset satte vi ner några tomatplantor. En tigrella, en gul tomat och en röd plommontomat. Det finns plats för fler. Anna köpte sig ett litet olivträd igår och det har blivit planterad i en större kruka ihop med lavendel. Hennes lilla egenodlade citronträd har blivit omplanterad i större kruka och oxå fått flytta ut i växthuset.


I smultronkrukan har jag planterat tre sorters mynta  - bladmynta, prickig thémynta och lila kolibrimynta - ihop med några smultronplantor. Den ställde jag på trappavsatsen ihop med gummikrukan med basilika, bladmynta och oregano. I den stora ljuskrukan på altanen har jag planterat rosmarin, timjan och basilika, i den lilla har jag stoppat ner gojibärsplantor.


Det är hål i dammduken. Dammen håller inte vattnet som den skall. Funderingarna nu är - leta hål och laga eller gräva nytt?


Uterummet är snart färdigröjt. Vi tar nog det sista imorgon. Sedan skall det fixas så att det blir mysigt att vara där oxå.


Imorgon skall vi även städa entrén. Ogräs skall rensas. Skräp slängas. Behöver gräva upp och vrida på en den ena av klätterrosorna.


Dags att ta sig i säng med andra ord.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards