Alla inlägg den 13 maj 2012

Av Annika - 13 maj 2012 18:53

Yzma har kommit fram till en strategi. Man sitter och diar valparna. Då riskerar man inte att få ovett över att man råkar lägga sig på någon av dem. För de är ju överallt! Där sover de i godan ro i valplådan och i samma ögonblick doften av mamma sprider sig i lådan så blir det ett vaggande myller av valpar som ålar, krälar, paddlar och tar sig både över och under sina syskon för att komma åt bästa spenen! Yzma hinner aldrig lägga sig ner. Häromdagen somnade hon sittande, såg ut som att hon hade brutit nacken där hon hängde med huvudet bakåt över valplådekanten. Inte lätt att vara morsa till 6.


Man kan bara konstatera att Yzma är väldigt cool för att vara förstagångsmamma. I morse kl 06 började de tjuta i lådan. Jag tittade ner över sängkanten på Yzma som fortsatte att dra timmerstockar. Hon tyckte tydligen inte att det var så bråttom... Men matten ville fortsätta sova så lilla fröken mamma fick allt pallra sig in i lådan och morgontvätta och ge knoddarna frukost. När hon var klar gick hon demonstrativt tillbaka till sin rosa bädd och fortsatte att snarka. Hade kunnat svära på att hon muttrade något om att hon minsann oxå behövde sovmornar ibland som ensamstående 6-barnsmor... Därefter var matten vaken.


Syskonskaran mätta och nöjda.


 

Här är största och minsta flickan bredvid varandra. Idag skiljer det ca 150 gram mellan dem. Båda är helt ljuvliga!


Idag har vi även anat en lite springa blått i ett ögonpar! Nu är det inte långt bort att de börjar kika ut ur sitt mörker. Om en vecka kommer de upp på fötterna och därefter lär det bli fullt ös! Hundrummet skall säkras under den kommande veckan så att de kan flytta upp dit när de är redo. HU, vad det kommer att gå fort - om 6 veckor kommer de att åka till sina nya hem...!   


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards