Alla inlägg den 24 maj 2010

Av Annika - 24 maj 2010 20:52

Yzma liten bara sover. Har tagit av henne tratten - hon har sovit nästan hela dagen. Kissar och magen är ok, äter och dricker - även om det inte är med någon större entusiasm. Så logiskt sett borde det inte vara någon ko på isen, en infektion tar ju på krafterna givetvis och kroppen behöver dem för att bekämpa den.


Men uj vad det känns i hjärtat! Hon ligger nu på golvet nedanför fötterna och är så liiiten. Hon har sovit på fårskinnsfällen i liggfåtöljen, tills hon trillade ur den! Hon hade helt sonika glidit över kanten. Den är ju inte särskilt hög, men en annan hörde bara en duns och så tittade ett förvirrat litet svart huvud upp på andra sidan. Hon blev bara sittande där, så jag lyfte tillbaka henne på fällen och hon somnade om direkt. Undrar om hon egentligen vaknade.


Liten är sjuk. Åh vad det kommer att kännas motigt att åka till jobbet imorgon.


//Annika

Av Annika - 24 maj 2010 14:39

I fredags var Yzma och Tarzan hos veterinären. Yzma fick sin 12-veckors spruta och Tarzan fick påfyllning.


Idag var det dags att åka till veterinären igen. Yzma har blivit lite lojare de senaste dagarna. Inte fullt samma ös. Igår såg jag att hon val lite "kläggig" efter att hon kissat, tjockt gult klet. I morse åt hon knappt frukost. Så det blev till att ringa vetten och få en tid.


Besöket gick bra - Yzma är numera försedd med tratt och har fått en burk tranbärstabletter av veterinären. De skall vi köra på i 10-14 dagar för att se om vi kan häva en begynnande UVI utan att behöva sätta in antibiotika.


Mitt i allt så tjöt hon till på altanen igår och har därefter haltat på höger fram. Jag misstänker att hon sträckt/stukat sig när hon rejsade med Tin ut genom dörren. Dock har det blivit bättre. Idag rullade hon runt på gräsmattan iförd sin nya tratt och samma tjut undslapp henne och så börjde hon halta igen. Nu är jag övertygad om att det är en sträckning/stukning. Nu ligger hon på fårskinnsfällen och vilar. Som tur är gör tratten att det inte blir några tokrejs i trädgården i alla fall. Vi får ge det några dagar.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards