Alla inlägg den 19 februari 2011

Av Annika - 19 februari 2011 18:35

Det är inte så att jag tävlar för att få ett förstapris. Jag har siktet inställt på något annat. Den magiska gränsen är inte 160 poäng. Det är bara en morot. Den magiska gränsen är inte ens ett LP1. I vårt harvande misstänker jag dock att vi kommer att hinna få till det oxå. Men det är inte målet. Målet är helt individuellt. Jag har nämligen satt mål för hurdana poäng vi måste klara innan jag anser att vi är klara att starta 2:an.


Oavsett om momenten för tvåan vid det laget är klara eller inte...


//Annika

Av Annika - 19 februari 2011 17:46

Det är ju surt, att vara SÅ nära men ändå inte.


Dagens tävling i Kungsbacka hölls i Fjärås ridhus. Det här med ridhus är ju egentligen en rätt tuff miljö för en hund som är så färsk i tävlandet som min... Hästbajs ÖVERALLT. Inga stora lämningar... utan små rester här och där. Resultatet påverkas givetvis.


Platsen: 9a. Jag har fått en kommentar om flera liggkommandon, vilket jag inte är riktigt bekväm med. Jag säger "ligg" och istället för "stanna kvar" när jag lämnar så säger jag "plats". Målet är att jag skall säga endast plats. Att det skall innebära: "lägg dig ner och reser du på dig så är du..." Vi är inte där än. Så jag antar att det är det som har gett avdraget.


Tandvisning: 10. Det börjar ju se bra ut. Fast det var lite snällt. Han reste på rumpan lite. Han blir ju så glad när någon klappar på honom.


Linförighet: 7. INGA dubbelkommandon idag!!  Dock sneda sättanden, växlande av position, långsamt i vändningar och så vidare och så vidare... det var mycket som lockade på pappa svarts intresse idag.


Läggande: 8.5 Dubbelkommando och jag fick påpekande på röstläget. Långsamt läggande.


Inkallande: 8.5 Det hade kunnat gå riktigt bra! Han satt som ett ljus när jag lämnade, startade snabbt, hastigheten in var fantastiskt och när han skulle till att svänga in så springer han förbi o "skall bara kolla en sak"...! Jag röt till...


Ställande: 5. Dubbelkommando. Rejält sådant. Men han stannar.


Apportering: 7. Han släpper föremålet sekunden innan jag skall ta det ifrån honom.


Hopp: 9. Det här har potential att bli ett riktigt bra moment. Felet tidigare har nog varit att jag haft för kort avstånd. Nu tog jag ut avståndet ordentligt och det gjorde att han fick upp farten ordentligt och det såg riktigt bra ut! Här var han dock på väg förbi mig precis som på inkallningen och jag hann säga "fot" i skarp ton innan det blir helt försört. Därav avdraget.


Helhetsintryck: 8. Domaren kommenterade att hon tyckte jag hade ett mjukt och trevligt sätt mot min hund och att jag inte byggde upp någon irritation till följd av missarna. Dessutom sa hon att hon allt skulle ha en sådan där hund nästa gång hon skall ha hund... Jag sa att det kunde vi allt ordna!   Hon har idag schäfer - Barvatorp's Pajaz.


Totalpoäng: 155.5 4.5 poäng ifrån ett första pris. Surt.


MEN. Jag tycker att det går framåt. Tycker mig se en annan stabilitet. Jag har noterat bristerna på andra sätt och förhoppningsvis hittat ett nytt sätt att jobba bort dem på. Framför allt har jag ju börjat få ordning på MITT velande under linförigheten. Det gör att det kan inte bli annat än bättre.


Nästa tävling är om 2 veckor. Utomhus misstänker jag, då det inte fanns någon notering om inomhus vid anmälan. Kanske ger det ett annat resultat. Det är ju ett tag sedan vi tränade på en appellplan på allvar...


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards