Direktlänk till inlägg 30 juli 2011
Den dryga liter körsbär jag lyckades rädda undan de glupska fåglarna har nu beretts för att bli körsbärslikör. Letade länge efter ett spännande recept. Tills min mor kläckte ur sig ett tips om att leta efter ett finskt recept. Finnarna är ju hejjare på att fixa till alkoholen... Gjorde så och det blev träff direkt. Skall bli spännande att se hur detta blir.
Körbärslikör på finska...(eller åtminstone översatt från finska)
2 liter körsbär
1 liter socker
2 kanelstänger
2 stjärnanis
10 nejlikor
1 liter ljus rom
Skölj och putsa körsbären. Mät upp körsbären och sockret i en 3-liters glasbehållare med lock, vilken skall vara väl rengjord.
Mosa bären försiktigt ihop med sockret. Tillsätt resten av ingredienserna. Ställ undan behållaren varmt - tex i fönstret.
Skaka burken varje dag under den första veckan. Låt den dra i 3 månader. Sila bort kryddorna och körbären och häll upp drycken på väl rengjorda flaskor. Förvara svalt.
//Annika
Så vad ska man hitta på 2017 då? Förhoppningen är att jag ska hitta tillräckligt med tid åt att ta vid spårträningen på allvar så att jag kan starta Ginny i spåret. Yzma ska starta sin första "riktiga" lydnadstävling i januari. Har inga förhopp...
Tiden går bevisligen fort. Trots att vi inte haft några valpar den här hösten så har det uppenbarligen rasslar förbi. Sommarsemestern avlöpte väl. Trots en del missöden med husvagnen. Körförbud, elfel, ombesiktning o en kyl som ena stunden funger...
Jag hann förstås jubla lite för fort över kylskåpet igår kväll. När jag fått kylen tillbaka på sin plats o ännu senare gick ner för att kolla så att den fungerade: så gjorde den givetvis inte det. Vad #svordom liksom! Så jag kopplade ur gasol och el ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | 31 | |||
|