Alla inlägg den 16 juni 2010

Av Annika - 16 juni 2010 21:03

Då har fiskarna fått flytta in i sin nya bostad. Vattenväxterna flyttade före. Pumpen var igång redan vid inflyttning. Ikväll har även näckrosen fått se sig planterad i en korg och nedsänkt i dammen. Sumpväxterna har ännu inte fått någon ny planteringskorg (hittade ingen avlång   ) men även de har fått flytta - även om de står kvar i sina "köpe-krukor". Imorgon skall vi skära rent dammduken och fästa den. Då först kommer bilder på invånarna.


//Annika

Av Annika - 16 juni 2010 14:45

Sargen är på plats. Check.

Nivåerna uppbyggda. Check.

Dammduk ilagd. Check.

Vatten under påfyllning. Check.

Pumpen testad. Funkar fint. Check.


 

Här har vi fått sargen på plats och flickorna har byggt etagerna.


Här har vi lagt i dammduken och börjat fylla på vatten.


Här testkör vi fontänen.


Nu får vi vänta tills vattnet blivit lite varmare så att de stackars fiskarna inte fryser ihjäl när vi lägger i dem. Vattnet kommer ju ur vår djupgrävda brunn direkt så det är redigt kallt. Dessutom måste det inhandlas planteringskorgar och jord till vattenväxterna innan vi kan sätta i dem.


//Annika

Av Annika - 16 juni 2010 11:34

Nu har så sakta orken börjat återvända. Även om huvudet inte fullt är med än och saker tar sin lilla tid så sover jag i alla fall inte 18 timmar om dygnet längre. Vädret har dessutom vänt och vi har de senaste dagarna haft strålande sol. Med livsandarna så infann sig en idé om att få till en damm någonstans i trädgården. Leia införlivades i projektet och vi har kört igång.


Platsen blev på gräsytan under fruktträden. Där har jag ju tidigare provgrävt då en tanke fanns att grusa ytan och sätta odlingsbänkar. Grustanken skjuter vi på framtiden, men odlingsbänkarna kvarstår. Om än i modifierad form. Vill ju inte gjuta något beständigt förrän vi är säkra på hur vi vill ha det. Så vi inhandlade virke häromdagen, av vilket det blir 2 lådor/sargar 120x120 cm och 40 cm höga. Dessa skall målas svarta. Den ena skall jag ha som odlingsbänk och den andra skall förvandlas till damm!


Leia och hennes kompis Maria har trimmat ner och klippt gräset och jämnat ut de värsta hålorna. De har även grävt ut för nivåsänkningen i det som skall bli damm.

Det är ingen botten i lådorna, utan marken i sig får agera botten. Den som skall bli damm skall få delar av marken urgräv ytterligare, så att botten hamnar längre ner än sargen, men även uppbyggd mot ena kanten så att man får möjlighet att ställa pump och plantera växter på rätt höjd. När "topografin" är uppbyggd skall dammduken i.


Ena sargen är färdigbyggd, med Lelles eminenta hjälp. Nu väntar vi på att färgen skall torka så att vi kan ställa den första sargen på plats. Skall försöka få till lite bilder under det vidare arbetet.


Jag har dessutom motiverat dottern till lite trädgårdsarbete. Hon skall hjälpa till med gräsklipp och trimning och i utbyte få höjd månadspeng. Det föll i mycket gord jord och hon har entusiastiskt kastat sig ut och tagit itu med gräsklippning redan idag.


Så just idag ter sig livet rätt behagligt.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards