Alla inlägg den 22 juni 2009

Av Annika - 22 juni 2009 10:56

Detär ju inte bara underjobbet som skall göras. Vi måste ju hitta snygga golv att lägga på golvspånskivorna... Vi har kikat runt som galna efter golv för att hitta det som passar bäst. Det får inte vara för mörkt. Inte för vitt. Gärna skiftningar så att det blir liv i golvet. Det får gärna se lite lantligt slitet ut och tåla hundklor, grus och hårt slitage. Laminatgolv blir det. Klinker blir för kallt i sutterrängplanet. Trägolv blir för dyrt och klarar inte slitaget i hallen. Vi vill ha samma golv över hela bottenvåningen.


Nu tror vi att vi hittat något som båda gillar och som klarar våra krav! På K-Rauta hittade vi ett laminatgolv som kallas för grå tall. Det är ur serien Emotion av Egger. Det är lagom i färg, ser lagom slitet ut och klarar hårt slitage. Kostar 149:-/kvm vilket är mycket överkomligt tycker jag. För 40 kvm (överslagsräknat) så skulle det göra ca 6000:- för hela suterrängplanet + foam. 


Sedan har jag ju börjat fundera över vad man skall göra med golvet i vardagsrummet på ovanplan. Det verkar vara ett massivt klarlackat furuplank och därtill ordentligt slitet. Nu har mina kvarnar börjat mala över att man kanske inte alls skall byta ut det... utan slipa ner det, luta det och vitsåpa det. Vardagsrummets golv kommer förmodligen inte att utsättas för lika hårt slitage och ett vitsåpat golv får ju en viss charm av att ha lite törnar och märken. Det är ju värt att prova i alla fall. Skulle det med tiden visa sig att det inte fungerar får man väl byta ut det då. Vi har olika åsikter här. Hon vill ha vitsåpat. Han vill ha lackat. Alternativet är mattlackat med vitpigmnet i. Då får man den hårdare ytan, men utseendet av det såpade...

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards