Alla inlägg den 16 juni 2009

Av Annika - 16 juni 2009 10:19

En renovering kostar som bekant en helvetiskt massa pengar. Som väl är så har vi sålt lägenheten och fått en ordentlig slant att stoppa in som handpenning och får över för både renovering och buffert. Det var en förutsättning för att vi skulle ge oss in i det här äventyret.


Men ekonomen i mig är inne på att hålla nere kostader, och av erfarenhet vet jag att det går. Det kräver lite tid, engagemang, envishet, att man inte har alltför bestämda åsikter om hur det skall se ut utan är lite anpassningsbar. 


Förrutom själva grundjobbet i sutterrängplanet så är badrummet det i särklass mest kostsamma projektet. Men även det där man faktiskt kan spara mest, genom att leta och jaga priser.


Så här har vi tänkt oss:

Badrummet är omgivet av bärande väggar och ca 10 kvm, 2x5 m. Det blir klinker på golvet och kakel på väggarna. Vita, stor, halvmatta och lättstädade plattor på väggarna och något grå-beige-brunt på golvet ilite rustikare stil. Bastun som finns idag skall finnas kvar - vi älskar att basta! Vi ämnar inte ändra planlösningen för badrummet. Väggen dit skall dock muras upp av glasbetong, vi behåller den gamla bastudörren och återvinner så mycket vi kan av den gamla panelen. Duschväggen rivs också och ersätts med ett duschhörn i klarglas 90x90. Måttet på duschen idag är 100X100. Toaletten byts ut mot en snålspolande. Det är egentligen inget fel på toalettstolen, men det blir i längden mer ekonomiskt eftersom vi har en sluten tank och borrad brunn. Handfatet byts ut mot en bänkmodell ståendes på en kommod. Tvättmaskinen och vasken behåller vi det ursprungliga, men vi flyttar dessa lite så att utrymmet blir bättre utnyttjat och vi slipper korridorskänslan. Dessutom skall de gå att gömma bakom ett draperi i bortre änden, så att man slipper betrakta vardagsstöket jämt. Förvaringsskåp och hyllor tillkommer.


Så nu börjar mitt stora projekt. Lelles består i att sätta sig in i hur ett ventilerat golv fungerar och jaga priser gällande isolering, plattor, reglar. Jämföra och väga för och nackdelar.


Duschhörn är förbannat dyra. Vi har hittat ett på Hafa som skulle passa fint, Hafa Igloo Corner. Den kostar 5000:-. Nu har vi dock hittat liknande på Folkduschen och den fungerar alldeles utmärkt för 3400:-. Så ringer Lelle idag och befinner sig på Bauhaus. Där är det rea. Tro på fan om inte han har hittat just "vårt" Hafa-duschhörn på rean! Sagt och gjort. Vi lastade på det på en vagn, fem i åtta på kvällen, gick till kassan och betalade 1995:-!Sedan slås vi av att vi måste få hem det oxå... :-D Som väl är så har jag kört v40 dit, och turen är på vår sida att duschhörnet i sitt paket går in när vi fällt sätena och bundit fast bagageluckan. Så det börjar helt klart bra!



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards