Alla inlägg den 18 juni 2009

Av Annika - 18 juni 2009 11:36

Då har Lelle grävt i allt vad ventilerat golv heter och vi har idag fått offert på vad materialet till ett OptiVent-golv skulle gå på.


Det här med ventilerad golv är relativ nytt för mig, jag har tidigare bara varit i kontakt med Nivell-golv, som då är ett reglat, ventilerat golv. OptiVent däremot är ett flytande golv och eftersom ytan är relativt liten (50 kvm) och det idag är en flytande golvkonstruktion så har vi nästan bestämt oss för att köra vidare på det. Det blir dessutom billigare än ett Nivell-golv. OptiVent är en fuktspärrmatta man lägger på den rengjorda betongen (ser nästan ut som en platonmatta, men nabbarna är mycket hårdare för att tåla belastningen), på den lägger man cellplast och därefter golvspån. I socklarna runt om finns tilluftsdon som leder ner den uppvärmda inomhusluften in under golvet och transporterar ut den med hjä'lp av en fläkt i husets ena hörn. Man installerar även en tryckvakt som styr fläkten så att det hela tiden är ett undertryck i golvet. För att konstruktionen skall fungera optimalt måste det vara helt tätt mellan vägg och golv och det testar man innan igångsättandet med rökgas. Luft får inte tränga ner i underliggande konstruktion någon annanstans än genom tilluftsdonen.


Offerten för matta, remsor, rökgas, fläkter, don, specialdon, tryckvakt och det övriga som behövs landade på drygt 19.000:- Sedan tillkommer isolering/cellplast och golvspån. Det blev dyrare än vi först räknat på det, men det är en kostnad vi får ta. Grundjobbet är viktigt för framtiden. I allt arbete, alltid. Vi får spara på ytan istället.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards