Alla inlägg den 29 april 2011

Av Annika - 29 april 2011 21:18

Idag har jag varit på IKEA. Hem kom jag - på moped, då bilen har varit på service - med en ny behållare för... foder! Jag har den senaste tiden tröttnat på att få ha fodersäckarna inne på toaletten. "På toaletten??!!" Ja, jag har nämnligen en italienare som ÄTER sig IGENOM fodersäckarna, så de kan inte stå framme. (Så den som har bekymmer med matvägrande italienare skall definitivt satsa på de här linjerna!). När hon inte är på dem så har jag en pudelherre som ligger och vaktar dem... Det är inte mycket roligare. Utrymme för förvaring i skåpen är redan som det är bristfällig, således får man inte in en fodersäck i något av skåpen i och runt köket. Resultatet blev att dessa flyttades in på toaletten... Där finns en dörr man kan stänga.


Så på IKEA idag så hittade vi FILUR. En rektangulär plastbehållare med lock. Den är 55 cm hög och 29 cm bred/djup på ena hållet och 38 på andra hållet. Notera att den finns i tre storlekar och jag införskaffade den största på 42 liter, för 99 kr. Den har ett lock - vilket visserligen inte är konstruerat så att det skall hålla tätt - men den har ett ORDENTLIGT lock. På gångjärn. Inte ett sådant man måste lyfta av och på och hålla på att lägga undan någonstans medan man måttar upp foder. Utan det är bara att fälla upp och fälla ner. Ungefär som toasitsen. I samma ögonblick som jag får till liknelsen så är jag glad att vi bor två tjejer i det här huset.


Behållaren är inte jättesexig, men den är i alla fall vit. Inte en massa foderreklam och annat bjäffs på. Dessutom konstaterade Leia att den ju faktiskt går att dekorera efter behag. Samma flicka tyckte att jag gott kunde ta den fina turkosblommiga tapeten och använda i hundrummet. "Du kommer ändå att tillbringa så mycket tid där och man skall igenom där när man skall ut i trädgården och då är det fint om det är fint". Tänk att den har jag uppfostrat... Ibland blir jag så stolt så jag spricker. För hon har ju helt rätt! Jag är lyckligt lottad som har en så klarsynt 15-åring.   


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards