Alla inlägg den 9 april 2011

Av Annika - 9 april 2011 14:31

Då har vi gjort årets första utomhustävling. Kallt och blåsigt men åh så soligt. Över lag en rätt bra dag.


Vi började med att dra startnummer ett. Jag gillar att vara tidigt i startfältet. Så det var ju bra.


Platsliggandet hade kunnat sluta riktigt illa. Vi hade en softie bredvid oss och redan när vi stod ooch väntade på att få gå in och lägga så började jag ana oråd. Tarz blåste upp sig mot den. Trots att det var en tik (tror jag - har för mig husse kallade den för ett kvinnligt namn). Studerade ekipaget en stund och konstaterade att de förmodligen borde vänta med sin tävlingsdebut. När vi la hundarna så hade de NADA kontakt. Svansen stod som en flaggstång när hunden väl la sig ner. När vi kommit halvvägs (alltså på sträckan fram till den punkt där tiden skulle börja räknas!) så kom softien rusande ihop med en briard. Min hund låg kvar! När jag kom tillbaka till honom gosade vi massor, när jag satte honom upp gjorde han en rusning mot de två andra lekande - vilka förarna fortfarande inte hade lyckats få in - men med ett hårt nej så hann han inte mer än en halvmeter innan han satt vid min sida igen.


Vi la om. Nu utan softien och briarden. Min hund låg. Visserligen nosade han i backen ett par gånger så betyget blev 9,5 men vad fan!! Han låg! Särskilt efter den vändan!! Blev så lycklig så jag trodde jag skulle börja lipa. Vilken vinst!! Tandvisning fick vi en tia på.


Appropå tandvisning. Vad olika det är. Dagens domare - som även dömde oss förra gången - Mette, är noga med att man som förare får välja hur man skall gå tillväga. Hon frågade om vi ville komma och hälsa om hunden skulle sitta ner eller så... Jag hann flika in att han är ju van vid att stå. "Ah, en utställningshund!" "Ja..." sa ja. Så Tarz fick stå.


Linförigheten kändes bra. Trots att han släpade en aning. Dock visar det sig att jag ger dubbelkommandon *åh, vilken överrasking*, Tarz växlar position och sätter sig snett. Däremot var han MED den här gången, på ett helt annat sätt än han brukar. Så nu börjar det faktiskt bli just puts på detta. Tyvärr fick vi bara 6,5 idag.


Läggandet. Vad säger man. Han la sig inte. Jag hann inte klämma ur mig dubbelkommandor förrän han hade gått för långt. 0.


Inkallande. 9. Jag har fått nerdrag för avslutet. Jag säger fortfarande "fot". Men mycket tystare nu. Så snart har jag fått bort det med.


Ställande. Dubbelkommando. Tog det säkra före det osäkra. Visade även med handen. Momentet sitter inte ordentligt ännu, det vet jag.


Apportering 10. !!!!!!!!!!! Jag var inställd på att jag skulle få plocka apporten från marken igen, men NÄ! Jag håller fram apporten, kommenderar. Han tar JÄTTEFÖRSIKTIGT. Rätar på mig, tittar fram. Lyssnar efter ljudet av att apporten tar i backen. Tittar på domaren och tävlingsledaren hela tiden för att se en reaktion. "Ta apporten" Jag sträcker mig ner och ser att min hund håller fortfarande i apporten!! Jag blev så paff så jag sa TACK till honom när jag tog den.  


Hopp över hinder. 9. Även har har jag fått avdrag för avslutet. Men det är snart borta det där förargliga fotet.


Helhetsintryck 8. Högre aktivitet har hon skrivit.


Totalt 148.5


Nog hade det varit roligt att få till det där läggandet och haft med sig ett första pris hem. Jag trodde faktiskt att det skulle bli så efter att jag klev av plan - då visste jag inte att vi hade nollat läggandet. För trots allt så la han sig på dubbelkommandot. Lyckan idag var platsliggandet. Och apporteringen. Även om det är låg kofficient så blev jag så himla glad över den 10:an!


Jag har tre moment jag måste putsa på: ställande, läggande och linförighet. O så träna på att få bort det där fotet...


Alla deltagare fick pris ifrån prisbordet. Det fanns en hel del att välja på. En gratis vaccination... vilket givetvis ettan tog. Det hade jag med gjort. Jag valde en lite dummy. Den är perfekt i storlek att gömma i armhålan och använda som belöning i linförigheten!


Ser fram emot nästa tävling nu. Igår hade jag nämligen börjat tappa lusten. Den har så smått börjat återvända i och med att vi fick ett tecken på att vi faktiskt gör framsteg. Även om de är små just nu. Men ärligt - vad förväntar jag mig när jag börjar träna med en 5 år gammal hund..? Det tar ju lite längre tid.

//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards