Alla inlägg under november 2009

El!

Av Annika - 11 november 2009 18:34

Varde ljus... nej inte riktigt, men väl värmeslingor på golvet. ELektrikern har lagt 5 kvm slingor i vårt badrum - från dörrens vänsterkant, rakt in och och drygt 3 meter åt höger. Inget i bastun eller under toa och handfat, känns ju bortkastat att värma upp dödyta.


 


Varmt och skönt om fossingarna blir det. Skrattande


//Annika

Av Annika - 9 november 2009 20:27

Ambitionen var att snickaren skulle komma i morse och primea golvet i badrummet, för att det skulle hinna torka innan elektrikern skulle komma ikväll och lägga slingorna. Men vår kära snickare har ett ordentligt tryck på sig just nu - eller som han uttryckte det på frågan om han hade mycket jobb just nu "jag känner mig något stressad". Så han har varit och primeat först nu under kvällen, vilket gör att elektrikern kommer först i morgon. Tomasz hinner sedan flytspackla tidigast på torsdag, möjligen fredag så då blir det ingen fuktspärr lagd i helgen. Men en helg hit eller dit i det stora hela gör just nu varken till eller ifrån. Vi har annat att sysselsätta oss med, så det får bli fuktspärr nästa helg istället. In'sha Allah.

Av Annika - 8 november 2009 21:53

Då är golvspån och avlopp på plats. Vi har idag även fått upp remsor och spacklat. Imorgon bitti kommer snickaren och skall prima golvet, på eftermiddagen kommer elektrikern och lägger slingorna. Så nu håller vi tummarna att flytspacklet är lagt senast på tisdag kväll, så att vi kan börja lägga på fuktspärr i helgen. Skrattande


 


Jag har förresten hittat en sjukt bra sida som kommer att vara välbesökt den kommande tiden - Frebo Kakel.



//Annika

Av Annika - 8 november 2009 16:11

Just nu bråkar vi med avloppen - måste ju få till förhöjningsringar innan flytspackling sätter igång. Det nya golvet kommer ju att bli ca 7 cm högre på sina ställen än det gamla var, eftersom vi idag har andra normer för badrum än vad som var aktuellt när huset byggdes. Isolering och spån har ju samma höjd som förut, men sedan tillkommer flytspackling och opti-vent golvet under. Därfär måste även avloppen bli högre. Brunnarna har inte varit några problem eftersom de höll rätt standard (tur i oturen) och vi därmed bara kunde bygga på dem, men rören till toa och handfat har visat sig bli en utmaning.

Av Annika - 6 november 2009 06:07

Idag kommer snickaren och skall börja lägga golvskivor i badrummet! Det betyder att de förmodligen kommer att flytspackla under början på nästa vecka. Vilket i sin tur medför att jag kan börja lägga på fuktspärr nästa helg. *lycka och jubel* Igår morse snöade det. Bisarr - och kall - känsla det var att duscha i växthuset med ett snötäcke pudrat över glastaket.


Igår var vi hos veterinären med Gimli. Han har ju inte mått bra uppe i Forshaga, så Ida kom ner med tåget i onsdags kväll. Vi hade fått en tid för genomgång igår, strax efter 10. Vi har ju "världens bästa" veterinär. Han är så lugn och metodisk och vänder och vrider och kikar så ingående och förklarar allt. Men han kunde inte hitta något som tyder på att han har ont i några leder, muskler eller ligament. Han lät röntga ländrygg och höfter på honom och jag och sköterskan - vår klippa Anki - kunde direkt konstatera att han har för j-vla fina höfter. Ryggen såg också fin ut. Fina mellanrum och inga förtätningar eller skuggor. Samma konstaterade Arosenius när han kom in. Så nu får han åka tillbaka med Ida till Forshaga. Han skall fortsätta med skonosten ett tag och gå tillbaka till ANF. Det kan ju ha varit något problem med magen som föranlett smärtan. Så får vi avvakta några veckor- blir det inte bättre så tar vi prover på fästingburna sjukdomar och ev magnetröntgen. Det KAN ju gömma sig något litet i ryggen som inte syns på den vanliga röntgen. Ida har fått direktioner att fortsätta massagen, den skadar ju aldrig. Väntan mellan momenten tog tid och sedan skulle vi ha besöket direktreglerat ifrån försäkringsbolaget - det i sig tog över en timme. Fråga inte varför, de hade väl mycket att göra, för de ifrågasatte inte proverna eller så. Så vi var inte klara förrän klockan var närmare två. Vid det laget hungriga som små gnuer.


Men den HUNDEN är verkligen mattokig. När Anki hade sederat honom och han låg helt väck på golvet i röntgenrummet, så böjde jag mig över honom och frågade: "Ska Gimli ha MAT?" Tror ni inte på fan att öronen åkte upp!


//Annika

Av Annika - 2 november 2009 18:12

Jag har hittat den!! Busken som jag i oktober fotograferade - som står uppe på den blivande rosplatån ihop med spegelkloten - den som jag är så förtjusti, främst på grund av dess fantastiska färg nu på hösten, men även för dess fascinerande form på grenarna. Ja, alltså jag har hittat vad det är förnågot. Det är en vingbenved.


  


Har aldrig sett en sådan förut, bara hört talas om att de är vanliga i asiatiska trädgårdar! *lycka* Så nu hoppas jag att den överlever min lite hårda beskärning av den under sommaren och att jag till våren kan flytta den till en bättre plats. Där den står nu kommer den inte att komma till sin rätt.


//Annika

Av Annika - 1 november 2009 21:12

Finns ju många betydelser i ordet. Men idag har jag ägnat mig åt blomsterlökar.


Jag har slitit i trädgården . Trots att jag inte skulle ägna mig nämnvärt åt den mer den här hösten. Men det är svårt att låta bli. Jag har grävt upp två av funkiorna vid altanen och flyttat på daggkåporna, delat dem och gett dem mer plats. Därefter tryckte jag ner alliumen bland dem, skall bli spännande att till sommaren se om effekten blir som jag tänkt. De låga tulpanerna Persian Pearl hamnade bland klipporna ovanför den blivande rosplatån. Det var enda stället med tillräcklig jordmån och där de förhoppningsvis kommer till sin rätt och syns. Sedan fanns det i lådan två påsar med botaniska krokus i lila/gult. Alltså inte lila OCH gult, utan varje blomma är randig i lila/gult. Jag är ingen stor fan av krokusar, men färg är ju fint till våren, så de hamnade i sluttningen vid trappan upp till altanen. Där har jag även klämt in tre solcelssdrivna spotlights som lyser upp rosenspirean underifrån. Blev helt ok faktiskt. Ljuset är kallare än jag tänkt, men det får duga tills vidare. Jag får ändå byta ut dem längre fram när jag är klar och ändå skall titta över ljussättningen ordentligt.


De blandade lila tulpanerna och de rosa/gröna har jag inte fått i jorden än. Vet faktiskt inte var jag skall göra av dem. Dessutom fanns det en bonuspåse i lådan, som jag inte ens öppnat än. Skymtade någon klockvariant genom plasten. Får nog åka och köpa fler krukor så de i alla fall hamnar i jorden.


//Annika

Av Annika - 1 november 2009 20:50

Igår reglade Lelle upp ytterligare två av ytterväggarna där nere, så nu är det bara snutten fram till trappan kvar, men till det behöver vi införskaffa några reglar till. Själv ägnade jag gårdagen åt att flänga fram och tillbaka, tvätta hos mamma, handla, laga middag, shoppa på Biltema och på Blomsterlandet, hämta ut paketet med lökarna.


Idag har Lelle fått upp isoleringen på de reglade väggarna. Blev en påtaglig skillnad med detsamma. Den värsta kylan försvann direkt.



Jag har idag fått mail ifrån snickaren. Han beräknar att det skulle gå på drygt 20 000 att fixa golvet i badrummet - lägga fuktresistenta skivor ovanpå isoleringen, lägga värmeslingor och gjuta golvet. Ungefär hälften är arbetskostnad som vi dessutom får ROT-avdrag på. Så det kommer att landa på drygt 15. Jag har bett honom att köra så det ryker! De räknar med 3-4 dagar inkl torktid, så har vi supertur och allt klaffar PRECIS som vi önskar, så kan vi börja fuktspärra om två veckor!


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards