Alla inlägg den 25 juli 2015

Av Annika - 25 juli 2015 18:21

Minns ni Polar 420'n vi fick av en vän? Den som jag i ett ögonblick av övermod började riva i efter att jag hittat omfattande fuktskador i den - i en tanke om att det KANSKE skulle gå att renovera. Ja just den! Den körde jag till skroten igår. :-D 1000 kr fattigare men med ett bekymmer mindre. Å andra sidan - nu vet jag hur en husvagn är uppbyggd. Det visste jag inte innan. Nu vet jag vad jag skall leta efter och se upp med. Det är en ovärderlig kunskap. Jag hann knappt hem från skroten förrän jag laddade ljudboken, tog en stor kopp kaffe med mig, lånade grannens fuktmätare och satte mig i bilen och åkte till Skåne för att kika närmare på vad jag hoppades skulle vara ett fynd.


Fem timmar senare och 8000 kr fattigare, men mätt i magen på hemrullade köttbullar, potatis med brunsås o lingon o en glass på det, rullade jag återigen hemåt. Den här gången med en besiktigad och fuktfri vagn på dragkroken. Ja, den är nog ett riktigt fynd. Inte ny (-84 år model) men hel och fixad med och där det rent kosmetiska pillet kvarstår. Det som vi faktiskt såg fram emot att få göra. Även detta en Polar, men en större modell - 500 GL. Dessutom en modell som vi redan kostaterat att vi verkligen skulle vilja ha. Den stora sittgruppen går att hålla nerbäddad samtidigt som det finns en mindre sittgrupp som även fungerar som ytterligare sovplats. Förtält finns. Gasolen är provtryckt. Den går att vintercampa med.


Dynorna behöver kläs om. Det blir mest troligt ett projekt för trista vinterdagar. Liksom nya gardiner. Vi skall måla vagnen invändigt och tapetsera litegrann. Tapeten köptes in till den förra vagnen redan.  

   


Idag har vi varit på Rusta och köpt väggfärg. Väggfärgen blir "Linne" och skåp och luckor skall målas vita. Funderar just nu på om vi inte skall spraymåla skåp och luckor.

  


Vi hittade även en trevlig matta på Rusta; plastmattan Aladdin för 249:-.

 
  

Rullgardinerna behöver bytas - de är mörkbruna och nya hittade vi på IKEA till vettigt pris. 2st 180 cm och 2 st 120 cm i grått för totalt 800 kr. Det åkte givetvis med en lykta till vagnen också. Mysfaktor får man jobba på. Vi skall inventera förråden hemma först och se vad som går att flytta över till vagnen innan vi ger oss i kast med att komplettera.


Lamporna skall däremot bytas ut. Det får vi kika lite närmare på hur och till vad. Just nu suktar vi efter en vietnamesisk sidenlykta att hänga i taket.

 


Färgerna kommer att gå i vitt, lingråbeige, grått, turkost och lavendel. Mönster och stilar kommer nog att blandas. Allt för att skapa känslan av fjärran platser och resor vi ser fram emot. Även om resorna nödvändigtvis inte kommer att företas med husvagn. Men nu kan vi i alla fall haka på den och ge oss iväg. Kroatien nästa sommar tex? Eller Frankrike kanske?


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards