Alla inlägg den 1 juli 2012

Av Annika - 1 juli 2012 22:55

Första helgen i juli var i vanlig ordning vikt åt dubbelutställning på Ryda Sportfält i Borås. Pudelklubben står som arrangör för pudlar ena dagen och Södra Älvsborgs Kennel Klubb andra dagen.


Gårdagens rasspecial presenterade 35 (!!!) mellanpudlar och för vår del slutade bedömningen av Nemanja Jovanovic med släta excellent för både Lilo och Pumba, men Nova fick ck och blev BIS-veteran på rasspecialen. Gamla tanten still going strong.


Idag var det 31 (fortfarande galet många!!) mellanpudlar anmälda. Efter gårdagens magplask (visst är excellent bra, men vi börjar nog helt klart bli lite bortskämda...) så var inte förväntningarna särdeles höga. Vi kände inte till domaren så väl. Vi visste dock att hon är väldigt noga med tänderna så det är ju en styrka vi har - våra hundar har alla tänder på plats. Pumba fick excellent och vann sin klass. I bästa hanhundsklassen så stod det mot 3 unghundar och flera öppenklasshanar utöver de två championhanar Pumba placerat sig innan i sin klass. Efter många varv i ringen så väljer domaren Christa Klotz till slut ut Pumba till bästa hane med cacib! Cacib är ett internationellt certifikat som delas ut på internationella utställningar till vinnande tik och hane i varje ras. Man skall ha fyra cacib i tre olika länder med minst ett år mellan det första och det sista för att få ansöka om internationellt championat. Pumba har ett cacib sedan tidigare i Sverige, så nu siktar vi in oss på att besöka Norge och Danmark i höst.


Lilo fick återigen en slät excellent, medan gammeltanten Nova idag fick CK och blev 4:e bästa tik utöver att hon blev bästa veteran och därmed blev kvalificerad till stora finalringen!


Så skulle då Pumba in och möta tiken i tävlan om Bäst i Rasen. Tiken är en jättesöt juniorflicka ifrån Evanjas och hon kommer att sopa banan med sina konkurrenter när hon vuxit till sig litegrann! Idag fick hon dock se sig slagen av vår Pumba!


Grupptävlandet senare på eftermiddagen gav inte fler placeringar, trots att Nova var utplockad bland de allra sista i BIS-veteran tävlandet. Men vi kan bara konstatera att vi kan inte vara nöjdare. Det roligaste är nog att Pumba visat att han står sig i konkurrensen även in sin nya frisyr - continental lejonklippning.


Bilder kommer senare i veckan, när jag hunnit gå igenom dem. Nu är det sängen som gäller. BIR-vinnaren och BIS-veteranen sover redan. Anna försöker tjata ut Pumba för att kissa. Han tittar på henne som om hon vore galen.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards