Alla inlägg under april 2012

Av Annika - 16 april 2012 12:10

I fredags var det relativt tomt i hallen. Anna hade röjt inför kvällens middag då Ella, Anki och Anna förärade oss med besök. Igår när Leia kom hem för att hämta ett par skor kom man inte in genom ytterdörren...ALLT ur förrådet var utplockat och genomgick rensning. Av Anna. "Skall du ha det här?" "VAD är detta?" "Varför har du sparat den här?" och jag svarade: "Släng", "Släng", "Släng". Idag är det nästan tomt igen. Den stora skillnaden är att allt fått plats i förrådet...  


Själv har jag i helgen kapat hyllplan och satt upp konsoller och hyllplan i sovrummet. Varpå Anna har röjt. Dessutom har vi nu installerat en liten valplåda i sovrummet. In case of... På fredag vet vi om det kommer något eller inte.


Den här veckan skall vi röja lite plats i hundrummet - för där skall nästa valplåda installeras för Yzma. Den donnan väger idag 10,2 kg och har ett midjemått på 46 cm och ett magomfång på 57... Hon har 2,5 veckor kvar och har hittills gått upp 2 kg.


//Annika

Av Annika - 13 april 2012 14:47

Här kommer en bild på den blivande fadern - Bobrow's Lilttle Teddybear - till Yzmas valpar.


 


//Annika

Av Annika - 12 april 2012 13:21

Det trillar just nu in bilder hemifrån...


 

 

 

Beklagar bildkvaliteten, men IFåN är väl inte det bästa verktyget för detta.

Tappat lite lusten att jobba ja... eller åtminstone fått en smula svårt att koncentrera mig. Nu vill jag hem och klämma på valpmage. Vill inte bara höra om hur det sprattlar där inne.


Omröstning om antalet är skapad, klicka i hur många du tror att det blir!


//Annika

Av Annika - 12 april 2012 10:53

Idag går Yzma in i sjunde dräktighetsveckan. 3 veckor kvar.


Hon väger 9830 gram.

Bakom revbenen mäter hon 55 cm, och midjan mäter 44 cm...


Ryggraden känns väldigt tydligt, hon äter dåligt igen. Så viktuppgången har inte med mängden mat att göra. Hon har slutat springa omkring. Hoppar knappt ens mot en när man kommer hem.


Hon skall röntgas om en vecka, så vi slipper överaskningar. 


//Annika

Av Annika - 10 april 2012 13:47

4 dagars ledighet har ägnats åt 2 middagar med familjen, 2 besök på IKEA, 2 besök på Systembolaget och ett besök på ICA MAXI på skärtorsdagen (vilket krävde mer styrka och energi än allt annat under hela helgen) utöver att vi städat och röjt och organiserat om.


Sänglådor har inhandlats och kläder stuvats om, kartonger har packats upp, en arbetshörna börjar så smått växa fram i sovrummets fönsterände, ett par av glasdörrarna i hundrummet har kommit upp och Billyhyllorna fyllts på. Nu börjar man ana en struktur. Fortfarande måste förrådet organiseras om så alla verktyg får plats, men efter den här helgen så går det i alla fall att röra sig och att dammsuga utan att känna att det är ett jätteprojekt. Det förra vardagsrumsbordet måste forslas bort oxå.


Vardagsrummet har fått en fåtölj. Äntligen har vi hittat något vi båda fastnade för, som är bekväm, lagom stor och bra i pris. Valet föll på en SKARBOL ifrån IKEA. Sök på den på IKEAs hemsida och tala om för mig vad ni får för träff....


//Annika

Av Annika - 6 april 2012 11:57

Lilla krokodil jäser. På några dagar har omfånget runt midjan ökat från 35 till 38 och strax bakom revbenen mäter man nu 41,5 cm jämfört mot 38 i måndags. Vikten står dock still. Det är dags att öka på fodret. 


Nu känner man hur det bubblar på ett ställe i magen, när man lägger handen fast emot. Även stetoskopet börjar förmedla ljud därinnifrån. Små pickande ljud går att urskilja ibland. 


//Annika 

Av Annika - 6 april 2012 11:32

För två veckor sedan kom det ett utskick ifrån sotaren i brevlådan om att det skulle utföras brandskyddskontroll enligt lagen om skydd mot olyckor. Det stod att det var på uppdrag av kommunen och att det är obligatoriskt och att lagen stödjer detta. Faktura skulle komma i efterhand. 


Min braskamin är installerad för ett och ett halvt år sedan och ja, det är korrekt att lagen säger att man skall utföra sotning och brandskyddskontroll regelbundet. MEN. Fristen för braskamin och eldstad som inte används som primär uppvärmningskälla - alltså så kallad "trivseleldning" - är 4 år. Dessutom får kontrollen inte - enligt Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap - utföras tidigare än tre månader innan fristen går ut. Så jag ringde sotaren.


Gissa vad jag fick till svar? Jo att de skall vara i området den angivna tiden och jag har bara åkt med... Då undrar jag spontant. Hur många fler "åker med i bara farten" trots att de inte skulle behöva? Majoriteten av husägare har förmodligen ingen aning om de inte behöver göra kontrollen oftare än vart fjärde år och kan inte heller opponera sig när det kommer ett sådant utskick där man mal på om lagen. Dessutom tycker jag att det var dåligt att det inte stod något pris på tjänsten. MEn det kunde de inte sätta ut tydligen - då skulle de ju få beställa nya trycksaker varje gång de gjorde en prisjustering! *GAH* Vad tror man att alla andra företagare får göra?? Pizzerior och restauranger tex? 


Sedan kan det vara bra att veta att det faktiskt går att med en kurs få tillstånd att genomföra sotning och brandskyddskontroll själv. Det är inte svårt alls. Tycker jag. Men nu jobbar jag ju med det jag gör och är förmodligen färgad av det. 


//Annika 

Av Annika - 5 april 2012 11:47

Magen har svällt. Det är som om den exploderat sedan i helgen. Då kunde man inte se att hon var dräktig - eller jo, om man visste att titta efter det så var det ju ingen tvekan. Men nu. Midjan är borta - det ser ut som om man missat klippa den. Juvrena har svullnat rejält och färgen är inte längre ljust rosa utan har skiftat över till en mycket djupare nyans. Hon är lugnare än någonsin och inte fullt lika ettrig längre. Även om syrran fortfarande åker på en vända då och då när hon retas.


Med tanke på magens storlek redan nu - hon har trots allt 4 veckor kvar - så har vi börjat tro på en större kull än väntat. Vi har siktat in oss på 3-4 st. Det är ju det som föregått henne på mödernet. Men jag tror inte det kommer att räcka. Dräktighetsröntgen är bokad till den den 20/4 så att vi vet vad vi har att vänta. Då kommer hon att vara på dag 50.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards