Alla inlägg den 17 februari 2010

Av Annika - 17 februari 2010 09:02

Som jag tidigare skrivit så pågår förkultivering hos oss. Hela tv-bänken framför de stora fönstrena i vardagsrummet är fylld av tråg i olika former nu. Vi har ju ingen TV de behöver konkurrera med platsen om. Istället slåss de om utrymmet ihop med orkidéerna.


Jag införskaffade ett miniväxthus för att kunna så tomatplantor och kronärtskocka. Häromdagen investerade jag i en root-trainer så att projektet med luktärtorna skulle få bästa möjliga start. Jag skulle behöva inhandla hundrafemtioelva olika mojänger om jag skall följa alla tillverkares knep. Dyra är de dessutom. Så då sätter ju ekonomen i mig igång. Glassburkarna kan jag inte odla i, de blir matlådor. Men minns jag inte fel så använde Leia vita plastmuggar i skolan, att odla i. Måste ju fungera minst lika bra då. Såg mig om i återvinningstrågen. Mjölk, juice och youghurtkartonger. Grönsakstråg. De har ju till och med hål i botten!! De svarta lådorna man köper kött i.


Så nu står det tomatplantor och kronärtskocksplantor i juice-, mjölk-, youghurt- och vintetror. Luktärtorna har blivit satta i sin dyra root-trainer. Bredvid står ett svart plasttråg för kött, med sådd basilika. I köket börjar det växa en liten hög med allsjöns små platsbyttor av olika sort. Man tager vad man haver... Att odla är riktigt roligt, men jag köper hellre ett par trädgårdstidningar extra istället för ett dyrt miniväxthus.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards