Alla inlägg under november 2010

Av Annika - 14 november 2010 22:41

Den här helgen har jag inte renoverat ett smack. *måste tänka efter* Nej, det har jag inte. Har inte ens skruvat ihop en lampa. Det gjorde Leia åt mig. Hon monterade den nya vardagsrumslampan - Maskros ifrån IKEA.   


Lördag klev jag då upp halv sju och fixade det sista inför klippkursen. Bilen lastades, men jag lämnade Tarzan hemma. För när jag rakat hans nos o tassar såg jag att han var röd kring ögonkanterna coh innan jag vet om det bara beror på att pälsen hunnit bli lång eller på något annat så skall han inte umgås med massa andra hundar. Dagen gick i en rasande fart och väl hemma och äten och uppackad så stupade jag i säng. Klockan hann nog inte ens bli halv nio...


Idag har jag städat hjälpligt och röjt lite. Hade ambitionen att verkligen storstäda, men det kom ett pyssel i vägen. Hittade nämligen en beskrivning på Kumihimo - en japansk teknik för att väva runda band. Fick nys om det i somras när vi var på Gotland. Anna hade nämligen gjort två jättefina utställningskoppel till sina med den tekniken och i hopp om att hon skulle hinna lära mig så inhandlade jag ett grått bomullsgarn för att göra ett koppel till TinTin. Det är ju så svårt att hitta tunna fina koppel i ljusgrått. Så idag har jag gjort mig ett. Jag har sedan tidigare uppmärksammat en koppelmodell utan hake som jag bestämde mig för att göra. Istället för haken gör man en ögla som man slår runt kedjan/halsbandets ringar. På så vis slipper man den pälsslitande haken. Istället för handtag har jag satt en stor pärla i änden som man kan ha i handen. Vi får väl se när jag får möjligheten att prova den. Om inte annat så skall jag nog ta och göra ett till Yzma innan My Dog. Det går förresten att göra tunna fina halsband med samma teknik. Jag har dock tänkt mig att jag skall få tag i silkegarn till det.


I övrigt åkte TinTin i bade ikväll. Det behövdes verkligen. Sedan har jag även hunnit med att bleka håret på Leia igen. Vips sa det så var söndagen också slut.


//Annika

Av Annika - 13 november 2010 07:31

När man kliver upp halv sju en lördag morgon för att åka på klippkurs. Samtidigt är jag på väg att boka upp ytterligare en helg med hundträning några veckor längre fram, och sitter och svär över att man är nog knäpp som ger upp möjligheten att få sova länge på en lördag.


Nåväl. Jag kan sova imorgon. Nu skall jag gå ner och raka tassar och nos på Tarz och ev tvätta hans ben. Både han och Yzma skall med på klippkursen. Ser att klockan är såpass mycket att jag inte hinner bada om hela honom.


Klippkursen arrangeras av Pudelklubbens västra avdelning. Inriktningen är inför utställning och instruktör idag är Lena Bäck på Ten-Sharp kennel.


Måste bära upp veden ur bilen och få in bur och trimbord och trimväska och... Nä! Dags att röra på sig!


//Annika

Av Annika - 10 november 2010 08:17

Vaknade igår morse och kikade ut. Vitt. Tur att jag inte skulle sätta mig i bilen och köra någonstans, istället skulle jag bli upphämtad av kollegorna i vår tjänstebil.


Hade väl en liiiten förhoppning om att det skulle hunnit töa bort till idag. Men nä. Igår kväll kom det mera istället. Hade det inte varit för knät hade detta ju inte varit några större bekymmer. Då hade jag igår kväll hivat in vinterdäcken i bilen och fixat problemet. Men nu går inte det. Hur lyfter man ut hundbur ur bilen och bär ner 4 däck med ett trasigt knä och en krycka i handen? Så jag har fått flexa ut förmiddagen så jag lugnt och sansat kan ta mig till jobbet i eftermiddag för mina möten, utan vinterdäck.


Det blir således ingen lydnadskurs för mig och Tarzan idag heller. Halka omkring på plan med mitt kassa knä. Nä.


Leia kommer hem idag. *yey*


//Annika

Av Annika - 7 november 2010 22:31

Ja, jag har sjukt ont fortfarande och jag har fått hämta ut kryckor på ortopeden. Men jag skall till jobbet imorgon. VÄGRAR sitta sysslolös hemma!


I helgen har jag haft besök. Lelle har varit här. Han har hjälpt mig att tapetsera Leias rum, så nu börjar det verkligen likna något. TACK så hemskt mycket för hjälpen!! Ville ju så gärna få det fixat medan Leia är i Dubai. Kamerans minneskort är ju kass och jag har ännu inte fått tummen ur att fixa något nytt. Inte lätt att åka och handla med ett trasigt knä. Så ni får hålla tillgodo med en bild tagen med mobilkameran.


 

Fröken har god smak! Ljust, snyggt, stilrent och tidlöst.


Leia har själv valt tapeten till fondväggen - Doro - tror jag betalade 380 kr rullen. Tanken var sedan att måla resten av väggarna i creme/offwhite. MEN! Av vana så strosade jag igenom Coops byggavdelning och där hade de cremevita tapeter på utförsäljning. 58 kr rullen. 4 rullar. En hink med tapetklister: 89 kr. Hittar ingen färg till det priset.


Fint blev det!


//Annika


Av Annika - 2 november 2010 23:06

Idag har sotaren varit här och för andra gången idag så eldar jag i kaminen. Inte för att det behövs utan för att det är så förbannat mysigt! Det blir så förbaskat varmt så man kan knappt vara i vardagsrummet just nu... Men: what the f*ck! Vilda njuter i fulla drag, hon har parkerat sig i fåtöljen med fårskinsfällen framför kaminen. Själv sitter jag o pimplar rödvin. Skall ju ändå inte jobba imorgon.   


//Annika

Av Annika - 2 november 2010 09:43

I natt har jag fått sova! Stödlindan, högläget, gårdagens vila och värktabletterna har gjort underverk! Idag kan jag till och med stappla mig fram. Det går väldigt långsamt och försiktigt, för minsta snedbelastning så viker sig benet åt fel håll...! Men jag hoppas verkligen att det är ett gott tecken att det ändå går åt rätt håll så fort! Vrida på det går ännu inte, men jag kan lyfta knät en smula nu, om så än bara i sittande ställning. För jobba hemifrån fick jag INTE. Är jag sjuk är så är jag sjuk.


Tycker det är lite festligt att arbetsgivare och försäkringskassa resonerar så olika. Enligt försäkringskassan så är jag ju oförmögen att ta mig till jobbet, men inte arbetsoförmögen. Alltså om min arbetsgivare erbjuder möjligheten att arbeta hemifrån så skulle jag inte få ngn sjukpenning ifrån dem. Om nu min sjukskrivning blev längre än två veckor - vilket den nu då inte kommer att bli eftersom skelettet är helt. Men hade den inte varit det så hade jag ju suttit med ett gipsat knä hemma. Men bara för att jag inte är hemma mer än två veckor så är det inte ok, bestämmer min arbetsgivare... Tycker  personligen det är förbannat trist. För nu får jag att sitta sysslolös trots att jag inte vill! *morr*


//Annika

Av Annika - 1 november 2010 18:30

Idag har jag varit utan socker i sju dagar!! Firade med att fixa en smarrig smoothie med vaniljyoughurt och frysta bär.


Yey mig!!


//Annika

Av Annika - 1 november 2010 11:17

Har sovit helt galet dåligt i natt av smärtan i knät. Insåg i morse när klockan ringde att ajg nog måste ta mig till en läkare. Pratade med vårdcentralen och akuten och de var överrens; jag skulle till akuten direkt eftersom jag ändå skulle få remiss till ortoped.


Idag har sjukvården återigen gjort ett positivt avtryck i mig. Det gick snabbt och smidigt trots att jag lotsades runt bland sköterskor, prover, läkare och röntgen. Väl färdig var det precis så som jag själv konstaterat. Ligament eller muskelfäste har fått ett trauma och jag är ordinerad vila och värktabletter de kommande dagarna. Därefter skall jag börja belasta det så smått.


Just nu hoppas jag på att min chef skall gå med på att jag jobbar hemifrån de kommande dagarna, för jag vill verkligen inte vara sjukskriven igen. Är så less på det!


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards