Alla inlägg den 13 januari 2010

Av Annika - 13 januari 2010 18:28

Idag har jag beställt blomsterfröer.   För hur kallt det än är nu, så kommer ju våren och då skall det kultiveras! Man har ju liksom växthus nu va... Jag hoppas det dessutom går bättre än med hälften av tulpanlökarna som överraskades av kylan och frös fast i altanen...


Har ju tänkt att få upp spaljéer som insynsskydd vid entrén/parkeringsplatsen. För att få lite fägring så har jag beställt frön till svarta stockrosor dit, till dem en svart/vit akleja. Sedan har jag beställt en blandad mix av alunrot. De passar in överallt. Två sorters solrosor, en rödsvart och en eldfärgad - vilka jag funderar på att placera framför växthuset så att de skuggar det lite. Silvermartorn letade sig ner i beställningen oxå. Vet inte riktigt var jag skall ha dem, men de är SÅ häftiga. EN luktärt i vitt och purpur och en vit vallmo med svart mitt. Får väl se var jag sätter dem. Kanske hamnar luktärten runt växthuset istället och solrosorna vid altanen.


Krus- och vinbärsbuskarna får förmodligen stryka på foten till våren helt och hållet. Överväger att plantera hallon där istället. Så det skall inhandlas senare. Rabarber MÅSTE vi ha. Funderar på att samla allt "ätbart" där uppe vid plommon och körsbärsträdet. Gången fram kommer att kantas av krukor med örter. Basilika. Rosmarin och oregano i mängder. Salvia. Myntor. Den stränga vintern har nog haft ihjäl allt i örtväg är jag rädd. Får väl försöka mig på att odla själv. Misslyckas man kan man ju köpa färdigt.


Bambun i sin kruka har jag i alla fall bestämt att den skall stå nere vid entrén. Vi är helt överrens här hemma om att vi skall ha någon form av vatten och en sittplats där nere. Insynsskyddad och som ger en rofylld stämning som förhoppningsvis bidrar till en känsla av lugn.


En ljust rosa buskros inhandlades ju i höstas. Uppe på den blivande rosplatån finns två gamla buskrosor som är översållade med taggar. En med vita små blommor och en med lite större karminröda. Flammentanzen ifrån entrén skall hitta sin väg dit upp oxå. Sedan skall det kompletteras med fler vita och rosa och gärna en polka-ros. Rosorna kommer att få sällskap av pioner och lavendel. En riktig "mormors"-plätt blir det. I mitten kommer det att finnas ett litet bord och två stolar för sommarkvällarnas rosa solnedgångar.


Ser fram emot våren och alla äventyr i trädgården. Men trots det måste jag säga att jag njuter i fulla drag av den otroligt vackra vintern vi har i år. Jag önskar alla vintrar var sådana här.


//Annika

Av Annika - 13 januari 2010 09:36

Igår ringde Margareta ifrån Skånska Byggvaror och talade om att på måndag kommer en leverans till oss med vårt duschhörn!   


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards