Alla inlägg den 7 januari 2010

Av Annika - 7 januari 2010 22:29

TinTin är badad och jag har kört en maskin med tvätt. Trycket i tanken håller!  


//Annika

Av Annika - 7 januari 2010 16:09

Dagen pojekt var: dra upp slangarna ur brunnen.


Lelle gav sig på att lossa slangarna. Med hjälv av värmepistol så fick han till slut loss dem. Under tiden ringde jag runt efter en bottenventil. För att kunna få rätt ventil behövde vi dock komma in med den gamla.


Men redan när Lelle lossade slangarna ifrån vinkelkopplingen började vi misstänka att problemet inte var bottenventilen. Vinkelkopplingen och spolslangen visade sig vara igenfrusen. Lelle monterade loss vinkeln och jag tog mig in och tinade den med hett vatten och torkade den på låg värm i ugnen. Tog även en flaskborste och försökte göra rent den, det lostnade en massa rost o smågrus. Så bottenventilen behöver bytas. Lelle försökte dra upp slangen ur borrhålet, men vid tio meter tog det stopp. Det här är inget man gör i 12 minusgrader om man inte är riktigt illa tvungen. Det är tungt och blött. Så vi bestämde oss för att undersöka om det räckte med att få undan ispropparna. Slangarna fylldes med varmt vatten och skruvades ihop igen. Pumpen startades, kranen till tanken öppnades och se på fan!! Det fungerar!! Vatten forsade in i tanken, trycket ökade och pumpen slog av när trycket nått 4 bar. Vattnet stannar kvar i tanken!! Lycka och jubel! För att utmana ödet ytterligare så passade Lelle på att spola filtret, det borde vara det ultimata testet då det enligt instruktion skall gå åt drygt 100 liter vatten. Jodå, pumpen startade och trycket bibehölls och till och med ökade som det skulle!


Vi har dock konstaterat att sannolikheten för att elslingan fungerar är väldigt liten. Vi har isolerat kopplingarna ytterligare och förberett för att koppla in värmefläkten vid behov. Till våren/sommaren när allt tinat och snön är långt borta, tjälen gått ur marken och livsandarna återvänt skall värmeslingan bytas, eller rättare sagt - kompletteras. Vi behöver få in en slinga i vattenslangarna. Vem vet hur länge den slingan varit ur funktion, då vi inte haft en så kall vinter på år och dagar. Mest fascinerade är vi nog över att det tog såpass lång tid innan det frös till.


Nåväl, vi har vatten. Så nu skall TinTin bada!


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards