Alla inlägg den 15 maj 2013

Av Annika - 15 maj 2013 21:06

Ikväll har vi tagit en närmare titt på entréplatån efter vintern och bestämt oss för att hålla fast vid tidigare idé om att få upp spaljé av armeringsmatta även där. Försöket med att få till det med hjälp av jordankare strandade ju eftersom jordankaren inte gick att slå ner i sprängstensgrunden. Istället skall kanten runt etaget göras i ordning - det gamla byggtimret skall väck och en ny kant skall muras upp av lecablock som sedan putsas stengrå, så att skillnaden mot naturmuren inte blir så markant. I dessa block skall sedan stolpskor gjutas fast, vilka skall hålla upp stolparna för armeringsmattan. Piprankan har dött och vi hittar bara en vinca minor vid liv. Men får vi upp spaljén så kan klätterhortensian som täcker muren fortsätta klättra upp längs spaljén. Det blir nog lagom med insynsskydd.


Den överlevande vincan får flytta upp under blodlönnen ihop med vinca major. För själva entréplatån skulle det bli fint att kunna bygga ett lätt upphöjt trädäck som sittplats. Gången med de stora skifferplattorna skall få ny grund och runt plattorna skall vi plantera hasselört. Men vi börjar med att röja upp - vilket vi startat idag - och sedan skall vi få till spaljén så att vi får en fin kant och avgränsning av ytan.


//Annika

Av Annika - 15 maj 2013 10:50

Trädgården är en sorglig syn så här mitt i maj. Gräset har frusit sönder och jag hittar bara en backtimjan och en taklök som överlevt kylan. Det blir till att gräva upp och köpa nytt.


Däremot verkar naturen fått fullständigt spel nu. ALLT spricker upp samtidigt och den sena våren forcerar fram en blommning verkar det som. Det säger min näsa och mina ögon i alla fall. Allergin har fullständigt exploderat. Kan inte komma ihåg att jag skulle varit så dålig förra året. Jag hoppas på att det är snabbt övergående. För just nu kan jag knappt prata i telefon.


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards