Alla inlägg den 15 april 2013

Av Annika - 15 april 2013 19:13

I lördags fick jag och Anna möjligheten att delta i en intensiv träningsdag i agility för nybörjarhundar. Syftet med träningsdagen var egentligen att utbilda nya instruktörer, men för oss var det ett ypperligt tillfälle att testa vad Nala och Yzma tyckte om sporten. Det var väl ingen överraskning att det försöket föll väl ut. Faktum är att det föll så väl ut att nu skippar vi lydnadsharvandet. Det är nämligen inte hälften så roligt!


Vi var 8 ekipage och 8 instruktörer + en huvudinstruktör som samlades kl 9 på klubben. Medan en av instruktörerna tog med oss på en uppvärningsrunda och gick igenom vikten av god uppvärmning så byggde resten stationer med olika hinder. Vi parades ihop två och två. Jag och Yzma parades ihop med Victoria och hennes keeshond Dennis och Anna med Nala parades ihop med Marie och Snö. En station hade slalom, en station hopphinder, en station tunnlar och en station balanshinder.


Med Yzma kom vi till att prova två hinder i följd, vanlig tunnel och öppnad släptunnel, hon fick kliva på gungan och slå den i marken med en islagshöjd på fem cm ungefär, vi tränade kontaktfält två av två på på balanshindrets nerramp och så tränade vi slalom med hjälp av bågar. Vi har helt klart fördel av att ha tränat en del kontaktövningar och följsamhet på flera olika sätt - det gör att hon inte har några problem med att byta sida.


Så nu skall hopphinder och slalompinnar dammas av och så fort det blir lite torrare i marken så skall vi börja träna även hemmavid. Man skulle kunna gräva igen dammen och få bättre utrymme för agilityrhinder på gräsmattan...   


//Annika

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!

Hundkojans länkar

Inredningslänkar

Trädgårdslänkar

Renoveringslänkar


Ovido - Quiz & Flashcards